PRÁCE 🧰

Audi potřebuje šetřit, propustí 9500 zaměstnanců

27. 11. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Audi

Evropské automobilky jsou tlačeny do úsporných opatření. S nástupem elektromobilů, které se ovšem moc neprodávají, přichází nutnost osekávat náklady a připravovat se na krizi.

Audi R8

Propouštění zaměstnanců v Audi

Audi tak do roku 2025 propustí až 9 500 lidí, což má přinést úsporu v miliardách eur. Šetření se dotkne především závodů v Ingolstadtu a Neckarsulmu, kde pracuje zhruba 61 000 lidí. Pozitivní zprávou je fakt, že kolem 2 000 nových pracovních míst automobilka vytvoří a to v oblasti vývoje elektromobilů a digitalizace.

A proč to všechno? Od skandálu Dieselgate, který těžce dopadl na celý koncern, je Audi v "německé prémiové trojce", do které se řadí ještě BMW a Daimler, silně pozadu. Prodeje poklesly a ani na poli elektromobility neslaví automobilka úspěchy. Její e-tron je v porovnání s konkurencí propadák.

Budoucí spolupráce s Porsche a Volkswagenem

Do budoucna se plánuje užší spolupráce s Porsche a Volkswagenem, což by mělo Audi pomoci dostat se zpět na pozice, kde bylo před pár lety. Prodeje zatím spíše stagnují a regulace EU tomu zrovna nepomáhají.

Na druhou stranu, ani zmíněný Daimler na tom v poslední době není zrovna nejlépe a někteří analytici očekávají celkovou krizi evropského autoprůmyslu.

Zdroj médií: pixabay.

Podobné články