PRÁCE 🧰

Audi ukázalo E-Tron Sportback. Zvýšil se dojezd a zmenšil se kufr

20. 11. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Audi

Automobilka Audi má zatím jeden elektromobil, kterým je E-Tron. Ten se bohužel příliš neprodává, ale možná to změní nový E-Tron Sportback. Ten má o dost více stylu.

Audi E-Tron Sportback

E-Tron s useknout střechou v zádu

Inženýři a designéři prostě vzali klasický E-Tron a trochu mu "usekli" střechu v zadní části. To má pozitivní vliv na aerodynamické vlastnosti auta. Koeficient aerodynamického odporu CX tak klesl na 0,25 v případě verze s kamerami namísto zrcátek. Hodnotu varianty s klasickými zrcátky automobilka neuvádí.

Nižší odpor má u elektromobilů vliv i na dojezd, který v případě Sportbacku dělá 446 kilometrů dle WLTP metodiky. Klasický E-Tron má dojezd 416 kilometrů. Za touto hodnotou ale stojí i využitelná kapacita baterie. Z 95 kWh lze využít 86,5 kWh u Sportbacku, původní E-Tron má nastaveno 83,6 kWh.

Audi E-Tron Sportback

Výkon a motor

Pohon je shodný. Síla dvou elektromotorů se přenáší na obě nápravy a celkový výkon je 355 koní. Dočasně, po dobu osmi sekund se tato hodnota dá zvednout na 402 koní. Pro maximální efektivitu je většinou v zápřahu hlavně motor, který pohání zadní kola, jakmile je to potřeba, přidá se i přední.

Upravená linie střechy se samozřejmě musela nutně podepsat na přepravní kapacitě. Audi se dušuje, že cestující v zadní řadě mají místa nad hlavou jen o 2 centimetry méně, ale o kolik se zmenšil kufr automobilka neuvedla. Bližší informace o ceně zatím známy nejsou. Na trh se vůz dostane na jaře příštího roku.

Zdroj médií: audi.

Podobné články