PRÁCE 🧰

Ach, ty naše zatracené kabelky!

10. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Názory

Téměř každá žena u sebe nosí kabelku aneb Ten bezedný prostor, do kterého by se dala skrýt celá Atlantida, ale když zrovna něco potřebujeme najít, tak to tam samozřejmě není. Ale o hledání ztracených věcí dnešní povídání vůbec není, je o tom, kam v autě uložit naší příruční kámošku, aniž by se při prudkém zabrzdění vysypal celý obsah ven.

Ach, ty naše zatracené kabelky!

Sedačka spolujezdce to jistí

Kolikrát sednete do auta a hodíte kabelku bez rozmyslu na sedačku spolujezdce? Asi mnohokrát, ale v tomto okamžiku se všechno v ní smíchá a najít cokoliv, bude o něco těžší disciplína. V každém případě si ještě před jízdou vyndejte důležité věci. Mluvím například o mobilu, lahvi s vodou a respirátoru. V případě potřeby nebudete muset ztrácet pozornost při jízdě, zatímco budete štrachat v kabelce.

Pokud si v ní chcete udržovat organizovaný prostor, pak to lze snadno vyřešit. Kolem hlavové opěrky přivážete kousek gumy nebo pevné stuhy, co se zrovna bude hodit do interiéru. Na to připevníte karabinu a za ní uchytíte uši kabelky. Tadá! Kouzlo je na světě. Při brzdění zůstane obsah kabelky na svém místě, aniž byste později hledaly mince hluboko pod sedačkou. Každopádně spolujezdec se nemusí bát, že by si nesedl, protože karabinu s kabelkou lze snadno přetáhnout dozadu. Horší to bude s psaníčkem, které ale můžete odložit do odkládacího prostoru dveří nebo do přihrádky u nohou spolujezdce.

Dobrým pomocníkem může být i organizér určený nejen na kabelku, ale i ostatní blbosti, které jako ženy s sebou často nosíme. Tady už je ale potřeba počítat s tím, že se jedná o velkou věc, kterou asi úplně nechcete sundávat po každé, když s vámi někdo pojede a bude chtít sedět vepředu, navíc někdy to může být i velké lákadlo pro zloděje. Nicméně, pokud už ho pořídíte, manipulace s ním je jednoduchá. Prostě přicvaknete popruhy na sedačku a organizér se ani nehne, samozřejmě ani věci v něm.

Prostor za sedačkou? Raději ne

Nejsem úplně zastánce pokládání kabelky na zem a nezáleží na tom, jestli stála 500 nebo 50 000 korun. Je to místo, kam takové věci nepatří a nemám to ráda ani v restauracích nebo jiných zařízeních. Připadala bych si, jako když si jí nevážím. Nicméně někdy holt není zbytí. A tak více než do prostoru pod nohy spolujezdce ji ukládejte do zadních míst, která jsou přeci jen těsnější a mohou kabelku snadno zachytit a udržet na místě. Jo a ještě jedna věc! Nezapomeňte ji zapnout, jinak nepomůže už žádná rada.

Pozor na otevřené okno

Ačkoli v Česku nejsou tyto krádeže tak časté, stát se může ledacos. Před odchodem, byť jen domů, protože jste něco zapomněly, zavřete okna a auto zamkněte. Kabelku uschovejte do kufru, kde nebude vidět, a nebo lépe vezměte ji s sebou, protože v opačném případě stačí minuta, abyste přišly o všechno.

Pozor si dávejte zejména v ulicích, které nejsou úplně bezpečné a pohybují se tam i přes den pochybní lidé. Apropo, nechat kabelku osamocenou v autě, protože jdete jen vrátit košík, vás také může přijít pěkně draho...

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články