PRÁCE 🧰

Navštívili jsme ostravskou hokejovou fanzónu

20. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Mistrovství světa v ledním hokeji se konečně rozjelo a Praha s Ostravou se po letech stávají hokejovými Mekkami. Novinkou letošního šampionátu jsou Fan zóny, které lákají fanoušky nejen hokejovými zápasy, ale i bohatým doprovodným programem.

Navštívili jsme Ostravskou hokejovou fanzónu

Je libo Plzeň za 110 korun?

Ostravská Fan zóna u Ostravar arény pojme až 5 000 fanoušků a stala se oblíbeným cílem pro všechny, kteří chtějí zažít hokejovou atmosféru na vlastní kůži. Ceny v zóně ale odpovídají exkluzivitě akce. I když si Birell dáte za 80 Kč, za oficiální pivo mistrovství, Pilsner Urquell, si připlatíte 110 Kč. Navíc zaplatíte ještě za zálohovaný plastový kelímek 100 korun. Nejlevněji vás ve fan zóně vyjde voda, které můžete mít půl litru za 50 korun. Je také nutné počítat s tím, že v zóně se neplatí hotovostí, pouze cashless.

Mnoho fanoušků taky vyjadřuje zklamání nad teplotou piva, která se během květnových dnů rozhodně nepohybovala kolem 7-8 °C, jak to tak je u tohoto zlatavého moku požadováno. Zvlášť s ohledem na cenu by se dalo očekávat chlazené a osvěžující pivo. Mnozí tak dávají přednost pivu v nedalekých hospůdkách za poloviční cenu.

Toalety najdete za hlavním pódiem, jedná se o dostačující toitoiky a pro pány jsou k dispozici také takzvané „kužely“, u toalet se nachází také jednoduchá umyvadla s čistou vodou, mýdlem i papírovými utěrkami.

Co dále najdete ve fan zóně?

Fan zóna dále nabízí také pestrý program s koncerty, DJ sety a velkoplošnými obrazovkami pro sledování zápasů. Pořadatelé se snažili sestavit program tak, aby si na své přišli čeští i zahraniční fanoušci. Koncerty kapel a umělců zúčastněných zemí tak dotváří hokejovou atmosféru. V Ostravě během šampionátu vystoupí mnoho zahraničních kapel, jako například Heľenine oči, Iné Kafe, Olympic revival, nebo Red Hot Chili Peppers Revival a mnoho dalších.

Kromě koncertů a zápasů si ve Fan zóně užijí i ti nejmenší. Nachází se zde stánky s chytrými kvízy, sportovními aktivitami, deskovkami a dokonce i s jednorázovým tetováním. Nechybí ani oficiální merch s logem mistrovství, ceny jsou ale poměrně vysoké. Za plyšového maskota Boba zaplatíte 790 korun, za menšího Bobka stejně, set obou maskotů vás vyjde dohromady na 1 330 korun, kšiltovku pořídíte za 790 Kč a keramický hrnek na 400 Kč.

Fan zóna se dle programu uzavírá až o půlnoci, avšak po 21:45 už si v žádném stánku nic nedáte kvůli nočnímu klidu, který nebylo možné během MS v hokeji posunout. Po skončení večerního zápasu se tak davy fanoušků přesouvají do hotelů, barů, restaurací anebo zkrátka domů. Celý areál hlídá policie nejen z Česka, ale také ze Slovenska a Polska včetně antikonfliktního týmu. Pokud máte problém s hokejovými lístky, můžete také navštívit jejich stánek, který se nachází naproti Ostravar aréně na ulici Závodní.

Ostravská Fan zóna nabízí fanouškům hokejového mistrovství světa jedinečnou atmosféru, bohatý program a zábavu pro celou rodinu. I když se pořadatelům podařilo vychytat počáteční problémy, ceny jídel a nápojů, zvláště pak ne plně „vychlazené“ Plzně v plastu za 110 Kč, vzbuzují kontroverze. Na druhou stranu program s koncerty, DJy a velkoplošnými obrazovkami by si neměl nechat ujít žádný hokejový fanoušek. I když večerní klid po 22 hodině může některé zklamat, ostravská Fan zóna je bezpochyby místem, které stojí za návštěvu a kde si každý užije hokejové šílenství naplno.

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Vendula Flassig Vrablová.

Fotogalerie (7 fotek)

Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články