PRÁCE 🧰

Mistrovství v Ostravě. Tipy na bezplatné parkování

12. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hokejové mistrovství světa v Česku zajímá několik set tisíc fanoušků z celého světa. Početné delegace se sjíždí také do Ostravy. Pokud se i vy do Ostravy chystáte a plánujete z pohledu dopravy využít své auto, máme pro vás několik tipů na bezplatné parkování v blízkosti stadionu.

Lidl

Okolí Ostravar arény nabízí celou řadu příležitostí k zaparkování. Jen některé jsou ale zdarma, a právě jejich výčet jsme si pro vás v tomto článku připravili. Některé se nacházejí v podstatě za rohem, z jiných je ale třeba ke stadionu ještě pár set metrů až jednotek kilometrů ujet třeba místními autobusy nebo tramvajemi.

Prvním tipem je parkoviště u diskontu Lidl, který se nachází na adrese Jugoslávská 3217/30. Na parkoviště se celkem vejde několik desítek vozidel a fanoušci po zaparkování zvládnou cestu ke stadionu již po svých. Délka pěší trasy mezi parkingem a Ostravar arénou čítá totiž pouze zhruba 800 metrů.

Parkoviště u Kauflandu

Další možností je parkoviště u marketu Kaufland, který se nachází na adrese Výškovická 3086/44. Trasa z tohoto parkingu až ke stadionu je oproti prvnímu tipu krapet náročnější, přesto by však s ní většina z nás neměla mít větší problém. Standardní chůzí se dvoukilometrová vzdálenost dá zvládnout za necelých 20 minut. Výhodou tohoto parkoviště je, že celkem se sem vejde až 510 aut.

Na totožné adrese, a tedy na Výškovické 3086/44, se nachází ještě jedno menší parkoviště, kam se vejde celkem 35 aut. Jedná se o parkoviště u dětského zábavního parku Jojo. Pokud by tedy bylo již u Kauflandu plno, můžete zkusit alespoň tuto variantu. Třeba se na vás usměje štěstí alespoň tam.

Kaufland

Parkoviště u Hornbachu

Kousek od Kauflandu se nachází také hobby market Hornbach. Na tamní parkoviště se vejde zhruba 400 vozidel. Pro fanoušky hokeje se tedy jedná o další možnost parkingu, za kterou tedy není třeba ani nic platit. Drobnou nevýhodou je opět vzdálenost od stadionu, která je ještě o 500 metrů delší než v případě Kauflandu. Někteří fanoušci se ale mohou svézt městskou hromadnou dopravou, která bude po dobu celého mistrovství zvlášť posílena.

Hornbach

Asi 4,2 kilometru od ostravské arény se nachází ještě parkoviště Aloise Galvase, a to konkrétně v části Ostrava-Jih. Celkem zde může zaparkovat zhruba 115 aut. Pěší cesta přímo z parkingu až na stadion je ale v případě tohoto tipu nejspíš vyloučená. Vyšla by totiž na více než jednu hodinu, neboť délka převyšuje hranici 4 kilometrů. Někteří fanoušci to však mohou pojmout jako výlet a spojit návštěvu hokeje s vyhlídkovou cestou po Ostravě.

Poslední tip v rámci tohoto článku je obecně zaměřený. Možnost parkování má každý řidič i na většině sídlišť, které se v Ostravě nachází. Stačí tedy dobře projet široké okolí, vyhlédnout si vhodné místo a svůj vůz tam zaparkovat. Pokud budete mít štěstí, můžete své auto nechat jen pár stovek metrů od hokejové haly. Příliš ale nenaštvete místní, kterým budou fanoušci právě i kvůli omezeným možnostem k parkování pravděpodobně lézt trošku na nervy.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.

Podobné články