PRÁCE 🧰

Jak se dostat do Ostravy na hokej. Vlakem, autobusem nebo autem?

9. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hokejové mistrovství světa v Ostravě je realitou. Chystá se na něj celá řada fanoušku z tuzemska i ze zahraničí. Řada z nich ale ještě přesně neví, jakým způsobem se do Ostravy dopraví. Přemýšlí o vlakovém spojení, autobusu nebo autu. Jaký způsob dopravy je na hokejové mistrovství v Ostravě nejlepší?

Hokej v Ostravě. Vlak, autobus nebo auto?

Ostrava nemá a nejspíš ani nikdy nebude mít metro. To je oproti Praze zásadní odlišnost, která se promítá i do způsobu dopravy. Díky podzemnímu dopravnímu spojení totiž Praha může v praxi mnohem lépe zvládnout obrovský turistický nápor, k čemuž ideální slouží i záchytná P+R parkoviště, jež se nachází v podstatě na každém kraji města.

I proto řada expertů říká, že potenciál ke vzniku dopravních komplikací v Ostravě je oproti Praze mírně vyšší. Politické vedení města Ostravy se ale zároveň snaží udělat vše pro to, aby k žádným závažnějším dopravním kolapsům během mistrovství nedošlo. I proto počítá s masivním rozšířením městské hromadné dopravy, a to zejména se zaměřením na tramvaje. K tomu má sloužit mimo jiné také mimořádný tramvajový spoj X.

Cesta autem a pro koho je vhodná

Cesta autem na hokejové mistrovství světa do Ostravy je ideální pro fanoušky, kteří neholdují alkoholu a kteří zároveň nebydlí příliš daleko od Ostravy. Následná zpětná cesta domů po skončení zápasu totiž bývá mnohdy vyčerpávající a pokud by trvala dlouho, mohl by se řidič poměrně zbytečně dostat do úzkých.

Pokud tedy bydlíte pár desítek kilometrů od Ostravy a plánujete na tamní hokej alespoň jednou zajet, může cesta autem dávat smysl. Doporučujeme ale auto nechat na některém z parkovišť, které se nachází zhruba 2 až 4 kilometry od samotné haly. Rozhodně nedoporučujeme zajíždět až přímo ke stadionu. V krajním případě byste totiž vlivem dopravního kolapsu mohli zmeškat i úvodní buly.

Cesta vlakem a pro koho je ideální

Další možností je cesta vlakem, která se v případě Ostravy zároveň jeví téměř jako nejvýhodnější. Zhruba deset minut od stadionu se nachází nádraží Ostrava Vítkovice, kam mají fanoušci možnost poměrně pohodlně zajet. I pokud by ale dojeli na hlavní ostravské vlakové nádraží, nebyla by situace o tolik horší. Z Hlavního nádraží města Ostrava totiž přímo k hale jezdí tramvaj, která bude fanoušky v pravidelných intervalech odvážet.

Cesta vlakem má zároveň několik výhod. Řadí se mezi ně třeba sdílení společného zážitku s dalšími cestujícími, možnost konzumace v jídelním voze či poměrně solidní pohodlí. České dráhy i další dopravci navíc během mistrovství zvýšili kapacity svých spojů. Oproti běžné době tedy budou jezdit mnohem častěji. České dráhy zároveň připravily i speciální Pendolino, které fanoušky dopraví na zápas do Prahy a po jeho skončení i zpět.

Pokud někteří fanoušci nemají k dispozici auto a ani vlak v jejich případě nepřichází do úvahy, je poslední možností autobus. Někteří dopravci jako Flixbus během hokejového mistrovství zvýšili své kapacity, a to mimo jiné i s ohledem na hromadné příjezdy zahraničních fanoušků. Komfort i celkový prožitek jízdy autobusem se v mnohých případech dokáže již vlaku či autu vyrovnat.

Dobrodruzi mají také možnost jednotlivé přepravní varianty zkombinovat a zjistit, co jim vlastně sedí nejvíce. Na cestě směrem tam vsadit na autobus a cestou zpět třeba na vlak.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články