PRÁCE 🧰

Hokejové mistrovství v Ostravě a tipy na parking

11. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Kromě Prahy se v hokejové centrum celého světa už brzy promění také Ostrava. Místní se během mistrovství budou muset obrnit trpělivostí a řada fanoušků se do Ostravy vydá na hokej i autem. Jaké místo k zaparkování v Ostravě je ale během mistrovství nejlepší?

Terminál Dubina

Ostravští pořadatelé s napětím očekávají, jak se hokejové mistrovství povede. Preventivně však žádají všechny fanoušky, aby autem přímo k hale nejezdili. Očekává se, že v okolí Ostravar areny budou během mistrovství četné kolony. Může se tedy stát, že v krajním případě fanoušci kvůli nepříliš ideální dopravní situaci nestihnou třeba ani úvodní buly.

„Chtěli bychom všechny hokejové fanoušky poprosit, aby opravdu v maximální možné míře využili MHD, která bude v zápasové dny jezdit v kratších intervalech, a nepokoušeli se dojet autem až k aréně, kde se dají očekávat kolony,“ vysvětlil vedoucí oddělení dopravy ostravského organizačního výboru Vlastimil Bijota.

Očekává se slovenský automobilový nápor

Riziko zvýšených dopravních komplikací během mistrovství v Ostravě je opravdu značné. Město navíc není na extra výraznou dopravní vytíženost zvyklé. Pro třetí největší město České republiky půjde o obrovskou zkoušku, kterou prověří zejména Slováci. Těch totiž do Ostravy právě autem přijede opravdu velký počet.

Pokud se i vy chystáte do Ostravy na hokej autem a nevíte, kde své auto nechat, máme pro vás dva tipy. Redakce Portálu řidiče přitom vycházela z doporučení organizátorů, které hovoří o tom, že cesta autem přímo k hale se nemusí vyplatit. V době zajímavých zápasů totiž může tamní provoz zkolabovat a fanoušci by kvůli tomu přišli o opravdový zážitek, na který se léta těšili.

Parkování a Terminál Dubina

Prvním konkrétním tipem pro vhodný a nestresový parking je parkovací plocha v blízkosti Terminálu Dubina. Přímo k hale je to sice ještě poměrně daleko, tento parking ale má v praxi několik výhod. Nachází se na jihozápadním kraji města a nedá se příliš očekávat, že by i tady se tvořily výraznější kolony. Přímo u parkovací plochy se navíc nachází prodejna Albert, každý motorista tedy bude mít možnost se před cestou na stadion posilnit.

Samotná cesta z oblasti Terminálu Dubina až na stadion není náročná. Hned vedle parkovací plochy se totiž nachází zastávka tramvají. Ty budou zvlášť během mistrovství světa jezdit ve zvýšeném počtu. Z Terminálu Dubina až k areně navíc jezdí přímá tramvajová linka s číslem 12. Trasu cca 5 kilometrů dlouhou zvládne za solidních 13 minut.

Tisíce parkovacích míst najdete v OC Avion Shopping Park Ostrava

Druhým tipem naší redakce je parkování v OC Avion Shopping Park Ostrava, který se nachází zhruba 2 kilometry od stadionu. Obrovskou výhodou tohoto tipu je kapacita. Celkem se tam podle propočtů vejde asi 4 tisíce aut. Obchodní centrum se konkrétně nachází na adrese Rudná 3114/114 a cestu z něj přímo ke stadionu většina fanoušků zvládne pěšky. V okolí se navíc případně nachází spousta dalších supermarketů s parkovišti. Pokud by tedy toto obchodní centrum bylo z pohledu parkovací míst obsazené, jsou i další možnosti, jak mohou fanoušci poměrně rychle a pružně zareagovat.

Pokud by se fanoušci chtěli z OC Avion Shopping Park Ostrava dostat přímo k hale tramvají, mají také možnost. Každých pár minut jezdí ze zastávky Zábřeh, OC tramvaje s čísly 2 a 7, které se dostanou do blízkosti areny už za 4-5 minut.

Avion Shopping Park

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Nikola Vrablová.

Podobné články