PRÁCE 🧰

Zkonfiskovaný Nissan GT-R nakonec slouží dobrému účelu

16. 3. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Nissan

Portugalská Guarda Nacional Republicana je portugalská vojenská jednotka, která ale slouží z velké části jako svým způsobem policie. Přesnější označení by bylo četnictvo, nebo také zastarale "žandarmerie".

GNR na starosti výběr cla, ochranu přírody, ochranu pobřeží, ale slouží i jako dálniční hlídky. V neposlední řadě spadá pod jejich kompetence i rychlý transport orgánů v rámci Portugalska. No a orgány musejí po odběru cestovat od dárce k příjemci co nejrychleji. K tomu se logicky hodí opravdu rychlá auta.

V rámci jednoho z kriminálních případů byl zabaven Nissan GT-R z roku 2010. Pod jeho kapotou tepe šestiválec o objemu 3,8 litru se dvěma turby, poháněna jsou všechna čtyři kola, a to výkonem 485 koní. To zní jako pro převoz orgánů dost ideální parametry. Není tedy divu, že vůz byl "konvertován" pro tyto účely, opatřen majáky, výraznými polepy a nápisem “Transporte De Órgãos”. Původního majitele tak možná hřeje v jeho vězeňské cele alespoň vědomí, že jeho auto konečně slouží dobré věci.

Zdroj médií: Guarda Nacional Republicana, pplware.

Podobné články