PRÁCE 🧰

Že je nemožné opravit auto, které shořelo? V Rusku to vyzkoušeli

13. 8. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Požár auta je obvykle konečná. Pokud žár ohřeje pevnostní prvky natolik, že se změní jejich vlastnosti, není moc moudré zkoušet poškozený vůz uvést do původní podoby a používat ho. Krom toho plameny obvykle velice rychle znehodnotí dostatečné množství komponent natolik, že se to ani nevyplatí.

Jenže! To neznáte ruské borce za YouTube kanálu Garage54! Ve svém videu nejdříve nechají shořet vůz, který mnohokrát použili na své neotřelé experimenty a úpravy, aby se následně pustili do jeho opravy. Plameny samozřejmě zničily vše, co nebylo z kovu a například z volantu zbyla jen kostra.

Po odtažení vraku do dílny začala rozborka a zhodnocení kondice dílů. Zatímco třeba karburátor bude na výměnu, tak spojka vypadá v rámci možností v pohodě. Motor samotný pak vypadá docela v pořádku. Motor se dokonce podaří i dát dohromady, nastartovat, ale jeho běh není zrovna takový, jaký by měl být. Po menších peripetiích se nakonec podaří motor víceméně rozběhnout. Srdce vozu se tedy dá prohlásit za funkční. Video bude mít pokračování a v dalším díle můžeme očekávat pokus o zprovoznění celého vozu.

Zdroj médií: YouTube.

Podobné články