PRÁCE 🧰

Zájem o nová auta roste, ojeté elektromobily představují pro řidiče neznámou

16. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Mezi Čechy stále panuje nižší důvěra k ojetým elektromobilům. Lidé se většinou bojí stavu baterie a také jejího opotřebení. Oproti tomu nové vozy na elektrický pohon jdou na dračku. 

Nejsou to ale jen náklady na výměnu baterie, ale také panují nejistoty ohledně klesajícího dojezdu a snižující se rychlosti nabíjení. Podle průzkumu poradenské společnosti EY  vyplynulo, že se řada lidí také obává nízké zůstatkové hodnoty auta.

Aby se tomuto lidé vyhnuli, budou možná v budoucnu více přistupovat k operativním leasingům než k přímému vlastnictví. Po ukončení operáku si mohou řidiči objednat nový vůz a nebudou se tak muset starat o prodej toho stávajícího. Což nese značné výhody. Podle leasingové společnosti Arval patří mezi nejžádanější elektromobily Škoda Enyaq, Hyundai IONIQ 5 a další vozy z rodiny Škoda s plug-in hybridní technologií.

Zajímavé je, že 82 % dotazovaných řidičů uvedlo, že ještě nikdy neseděli za volantem elektromobilu. A bohužel většina z nich si stojí za názorem, že právě vozy na alternativní pohon nepovažují za vhodnou alternativu k pořízení. Přitom s nimi nemají žádné zkušenosti. Zde se jasně ukazuje, jak dokáže být česká společnost kritická, bojí se neznámého a odsuzují něco, co ještě nezkusili.

Zdroj info: Arval, EY.
Zdroj médií: Redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články