PRÁCE 🧰

Za zábavními parky do Ameriky? Kdepak, stačí vyrazit do Polska!

12. 1. 2024 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Tipy na výlety

Chcete zažít Ameriku a její horské dráhy? Stačí se vydat do Polska! Navštivte tyto tři zábavní parky, které vám doslova vyrazí dech.

Za zábavními parky do Ameriky? Kdepak, stačí vyrazit do Polska!

Legendia

Legendia je nejstarší zábavní park v Polsku a od roku 2017 je také největším tematickým parkem v zemi. Od šedesátých let minulého století poskytuje dokonalou zábavu pro návštěvníky všech věkových kategorií. Na 26 hektarech krásné, zelené přírodní scenérie je umístěno více než 40 atrakcí pro děti, celé rodiny i ty, kteří hledají extrémní zážitky, a to v rámci pěti tematických zón.

Milovníky silných zážitků čeká atrakce Lech Coaster, která vám doslova vyrazí dech. Další místní atrakcí je Interactive Dark Ride – Bazilišek – která získala v roce 2018 ocenění nejlepší rodinné atrakce v Evropě a nejlepší atrakce na světě.

Za bránami Legendie se návštěvníci přenesou do magického světa zábavy, v němž jsou průvodním motivem legendy, báje a pověsti. Legendia se nachází téměř v samotném centru Metropole Horního Slezska a Dabrowské uhelné pánve, v areálu Slezského parku. Kromě vynikající zábavy zde naleznete mnoho míst nabízejících občerstvení a prodejen se suvenýry, což vám umožní naplánovat aktivity pro trávení času s rodinou nebo přáteli.

Vstupné

Zarezervovat vstupenky si můžete online přes webové stránky, které jsou k dispozici také v češtině. Je možné si zakoupit jednodenní vstupné, či na jednotlivé sezóny (aktuální sezónou je rok 2024). Vstupenky se kupují v rámci rezervace na určitý den a hodinu. Za osoby starší 12 let stojí jednorázové vstupné 47 zlotých, senioři, děti a studenti zaplatí 44 zlotých. Děti do tří let 6 zlotých. Za celoroční vstupné zaplatíte 99 zlotých, senioři, studenti a děti pod 12 let 89 zlotých a děti do tří let 10 zlotých.

Za zábavními parky do Ameriky? Kdepak, stačí vyrazit do Polska!

Zábavní park TwinPigs

Vezměte své děti na nezapomenutelnou cestu po Americe. Las Vegas, Havaj nebo dokonce indiánská vesnice - všechna tato místa můžete navštívit během pobytu v "americkém" zábavním parku Twinpigs. V polském městě Zóry je jedinečný zábavní park, který čerpá inspiraci z americké klasiky. Více než 10 hektarů parku je rozděleno do tematických zón navazujících na zámořské dějiny a kulturu.

Objevování Ameriky začnete už u vchodu, kde kotví i legendární loď Kryštofa Kolumba. Dále vás čeká havajská pláž, kosmická stanice a mexická hacienda. Nezapomeňte navštívit i ohradu s kozami, které milují hlazení a ochotně si nechají fotit. Nad tímto mini-zoo se vypíná jeden ze dvou lanových parků a hned vedle začíná zóna kolotočů a multidimenzionálních kin.

Vstupné

Je možné koupit hned čtyři druhy zvýhodněných skupin vstupenek. První z nich je 2+3, za kterou zaplatíte 380 zlotých. Druhou skupinou je 2+2 za kterou zaplatíte 350 zlotých. Ve skupině 2+1 platíte 270 zlotých. Můžete si zakoupit také jednotlivé vstupenky, kdy za dospělého zaplatíte 99 zlotých, a za seniora, děti a studenty 89 zlotých.

Energylandia

Energylandia je zábavní park, který se nachází v Zátoru v Malopolsku. Je vzdálený přibližně 50 kilometrů od Krakova a 335 kilometrů od Varšavy, hlavního města Polska. Energylandia je s rozlohou 70 hektarů (170 akrů) největším zábavním parkem v zemi.

Park nabízí mnoho atrakcí pro všechny věkové kategorie, včetně několika obrovských horských drah, mnoha dětských prolézaček, vodních atrakcí a dalších. Atrakce jsou rozděleny do různých "zón" se specifickými tématy, z nichž každá se mírně liší. K dispozici je také vodní park, který se skládá ze čtyř velkých vodních "hřišť" a herních prvků pro děti ve věku 5 až 12 let.

Energylandia zahájila provoz 14. července 2014. V prvním roce parku byly otevřeny tři horské dráhy: Frutti Loop Coaster, Mars a Viking Roller Coaster. V roce 2021 byl park uveden jako jedna z deseti nejvyhledávanějších turistických atrakcí v Evropě podle vyhledávače Google (8. místo) společně s Eiffelovou věží, Louvrem, Sagrada Familia, německým parkem Europa Park, Koloseem a Milánskou katedrálou.

Vstupenky

V Energylandii se vstupné rozděluje na zimní a letní. Vstupenky je možné zakoupit online. Za aktuální zimní vstupné (od 25. listopadu do 21. ledna) zaplatíte 99 zlotých za osobu. Za seniora, studenta nebo dítě do 140 centimetrů zaplatíte 79 zlotých. Je možné zakoupit také odpolední vstupné (od 15. hodiny) za zvýhodněnou cenu 59 zlotých za dospělého a 49 zlotých za seniora či dítě do 140 centimetrů.

Zábavní park Energylandia Polsko

Zdroj info: Legendia, TwinPigs, Energylandia.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články