PRÁCE 🧰

Xpeng G3 kopíruje Teslu a hodlá jí konkurovat

14. 12. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Ještě nedávno byla pozice Tesly dost neotřesitelná a na poli elektromobilů v podstatě neměla konkurenci. I dnes její vozy patří k tomu lepšímu, co si můžete v rámci kategorie "auta na baterky" vybrat. Na paty se jí ale začínají lepit vozy z Číny.

Xpeng G3

Xpeng G3 nijak nezakrývá, že Tesla je firmu ně hlavní inspirací. Zvenku je sice rozdíl patrný, ale uvnitř je design hodně podobný. Jednoduchost, vzdušnost a velký displej uprostřed, na kterém se bude většina funkcí auta ovládat. Dokonce i jakási forma Autopilota jménem XPILOT tu je. Samozřejmě ne tak vyspělého, jakým disponuje automobilka Elona Muska.

Xpeng G3

Cenově vychází tento konkurent Modelu Y o něco lépe a cena by měla startovat na 33 800 eurech, což je zhruba 890 tisíc korun. Za to zákazník dostane vůz s akumulátorem o kapacitě 66 kWh, na kterou by měl Xpeng G3 ujet až 451 kilometrů dle WLTP. Z dalších parametrů patrné, že v dynamice na Teslu Číňané zatím nestačí. Výkon 145 kW a krouticí moment 300 Nm je popravdě nic moc. Na zrychlení z nuly na sto za 8,6 sekundy by to ale dle výrobce stačit mělo. První vozy Xpeng by se v těchto dnech měly dostat do Norska, které je v Evropě největším trhem se elektromobily. Tak uvidíme, jak si povedou.

Zdroj médií: Xpeng.

Podobné články