PRÁCE 🧰

Tesla vydala aktualizaci, která umožňuje plně automatické řízení

23. 10. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Jakkoliv je Tesla kritizování za spoustu věcí, tak nelze této automobilce upřít snahu o inovaci. O míle daleko před ostatními je firma především ve vývoji softwaru, který umožní jejím elektromobilům jezdit prakticky bez řidiče.

Zatím se jedná o betaverzi a aktualizace tedy dorazila jen úzkému okruhu majitelů vozů Tesla. Navíc se týká pouze USA, v Evropě zatím není pro podobné věci absolutně připravena legislativa (a nic nenasvědčuje tomu, že v dohledné době bude). Elon Musk nicméně slibuje, že v rámci Ameriky se dostane aktualizace do konce letošního roku ke všem, kteří si při konfiguraci svého auta zaškrtli příplatkovou položku "Full selfdriving mode".

Tesly jsou vybaveny řadou kamer, senzorů a lidarů, takže si udržují perfektní přehled o situaci kolem sebe. Výkonný palubní počítač zvládá na základě těchto dat predikovat, co se bude dít a co na cestě čeká za překážky. Díky tomu tak je schopen přirozeně reagovat na okolní provoz, semafory a neočekávané události. Jak to vypadá v praxi, se můžete podívat na videu. Ať už máte k Tesle jakýkoliv vztah, musíte uznat, že tohle je něco, co by ještě pár let nazpět znělo jako sci-fi.

Zdroj médií: Tesla, teslarati.

Podobné články