PRÁCE 🧰

Výběr chladicí kapaliny pro použití ve vozech Peugeot

10. 2. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat chladicí kapalinu Koupě chladicí kapaliny podle značky Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Chladicí kapalina je nezbytným doplňkem každého vozu. Kromě chlazení by tyto směsi měly také chránit jednotlivé části motoru. Proto je třeba pro vozy značky Peugeot vybírat ty správné náplně do chladiče.

Výběr chladicí kapaliny do Peugeot

Články na téma chladící kapaliny podle auta:

  1. Výběr chladicí kapaliny do Peugeot - právě čtete
  2. Výběr chladicí kapaliny do Ford
  3. Chladící kapalina do BMW
  4. Chladící kapalina Škoda Octavia
  5. Chladící kapalina Škoda Fabia

Pokud chcete, aby váš vůz značky Peugeot fungoval bez potíží co nejdelší dobu, měli byste do chladiče lít vždy jen kvalitní směs, která bude odpovídat požadavkům motoru. Chladicí kapalina by měla v první řadě zajišťovat ideální provozní teplotu motoru. Kromě prevence přehřívání by ale také měla sloužit jako ochrana kovových součástí motoru proti korozi a poškození způsobenému kavitací.

Pro správnou funkčnost chladicí kapaliny ve všech ročních obdobích, je třeba, aby nezamrzala ani v případě, že venkovní teplota klesne hluboko pod nulu. Na to byste měli při nákupu myslet a informaci o bodu tuhnutí si zkontrolovat na obalu výrobku.

Chladicí kapaliny v nabídkách e-shopů

Výběr chladicí kapaliny pro vozy Peugeot

Vozy značky Peugeot jsou vyráběny v továrnách PSA, odkud v současné době vyjíždějí s bezbarvou chladicí kapalinou. Ta by měla být doplňována pouze originálními směsmi, které zaručují naprostou kompatibilitu. Pokud byste do chladiče doplnili nevhodnou směs, mohlo by dojít i k poškození motoru.

  • Chladicí kapalina pro Peugeot 206

Do vozů Peugeot 206 byste měli lít chladicí kapalinu třídy G12, případně G12+. Ty poznáte podle červeného nebo růžového zbarvení.

  • Chladicí kapalina pro Peugeot 207

U vozů Peugeot 207 je, stejně jako u předchozího modelu, vhodné používat kapalinu G12 nebo G12+.

  • Chladicí kapalina pro Peugeot 307

Pro vozy Peugeot 307 je vhodné použít chladicí kapalinu řady G12, která ochrání veškeré části motoru.

  • Chladicí kapalina pro Peugeot 308

V případě vozů Peugeot 308 byste měli sáhnout po chladicí kapalině G12 nebo G13.

Pokud si nejste jistí, jakou kapalinu do svého vozu nalít, je dobré se podívat na doporučené přípravky v manuálu k vozu, případně se poradit se zkušeným automechanikem.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články