PRÁCE 🧰

Výběr chladicí kapaliny pro použití ve vozech Ford

20. 2. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat chladicí kapalinu Koupě chladicí kapaliny podle značky Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Chcete-li, aby byl vůz Ford dlouholetým parťákem na vašich cestách, je třeba se o něj pečlivě starat. Do této péče byste měli zahrnout i pravidelné doplňování a výměnu chladicí kapaliny.

Výběr chladicí kapaliny do Ford

Články na téma chladící kapaliny podle auta:

  1. Výběr chladicí kapaliny do Peugeot
  2. Výběr chladicí kapaliny do Ford - právě čtete
  3. Chladící kapalina do BMW
  4. Chladící kapalina Škoda Octavia
  5. Chladící kapalina Škoda Fabia

Chladicí kapalina má ve voze nezastupitelnou funkci. Jejím hlavním úkolem je odvádět teplo od motoru a předcházet tak jeho přehřívání. Díky tomu nedochází k nadměrnému opotřebování jeho částí.

Tento úkol musí kapalina plnit při všech klimatických podmínkách. Proto je třeba, aby i při poklesu teplot pod 0 °C nedocházelo k zamrzání směsi. Při výběru proto musíte dávat pozor na to, abyste koupili kvalitní produkt a zároveň ho pak i ve správném poměru naředit.

V případě koupě správného výrobku zajistíte kromě chlazení i prevenci korodování a oxidaci kovových částí. Zároveň také nedochází ke křehnutí plastových a gumových částí. Tím se vyhnete častým návštěvám autoservisu.

Chladicí kapaliny v nabídkách e-shopů

Výběr chladicí kapaliny do vozu Ford

Pokud jste majiteli vozu Ford, můžete chladicí kapalinu vybírat mezi originálními díly značky Ford Parts. Na výběr máte několik různých produktů.

  • Ford Parts Super Plus Premium Ready

Tato chladicí kapalina zaručuje naprostou funkčnost při teplotách až do -31 °C. Vhodná je hlavně pro použití ve vozech, které využívají elektrický pohon. Navíc splňuje certifikaci WSS-M97B44-D2.

  • Ford Parts POAT

Tento produkt zajišťuje kvalitní chlazení pro vozy Ford z řad Edge, Explorer, Mustang, Transit a Transit Custom. Tím umožní těmto vozům dosáhnout maximálních výsledků.

  • Ford Parts Super Premium

Chladicí kapalina Super Premium nezamrzá ani při teplotách do -37 °C. Jedná se o kvalitní produkt, který odpovídá certifikaci WSS-M97B44-D, která je dostatečná pro veškeré vozy Ford vyrobené v evropských továrnách.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články