PRÁCE 🧰

Výběr chladicí kapaliny do Škoda Octavia

17. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat chladicí kapalinu Koupě chladicí kapaliny podle značky Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Výběr správné chladicí kapaliny pozitivně ovlivní výkon vašeho vozu. Pokud patříte k řadě hrdých majitelů vozu Škoda Octavia 1, 2 nebo 3, měli byste pro vašeho plechového miláčka vybrat tu pravou chladicí kapalinu.

Chladící kapalina Škoda Octavia

Články na téma chladící kapaliny podle auta:

  1. Výběr chladicí kapaliny do Peugeot
  2. Výběr chladicí kapaliny do Ford
  3. Chladící kapalina do BMW
  4. Chladící kapalina Škoda Octavia - právě čtete
  5. Chladící kapalina Škoda Fabia

Funkce chladící kapaliny nejen pro Škoda Octavia

Chladicí kapalina má v autě několik důležitých funkcí. Kromě toho, že musí efektivně odvádět teplo od motoru a předcházet tak tomu, aby se přehříval, by měla jednotlivé části motoru ochraňovat. U kovových částí by měla předcházet korozi a oxidaci. U gumových částí by pak měla působit jako prevence křehnutí a praskání.

Aby mohla chladicí kapalina plnit veškeré své úkoly, nesmí v žádných klimatických podmínkách tuhnout. Ani při poklesu teploty pod 0 °C by tedy neměla zamrznout. Pak by nebyla schopná cirkulovat v systému a účinně chladit motor. V horším případě by mohlo díky zmrznutí dojít i k protržení trubek.

Chladicí kapaliny v nabídkách e-shopů

Výběr chladicí kapaliny pro Škoda Octavia

Pro vozy Škoda Octavia řad 1, 2 i 3 je vhodná chladicí kapalina s označením G13. Tento typ kapaliny patří k nejúčinnějším. Kromě výborných chladících efektů poskytuje také skvělou ochranu proti korozi. Poznat ji můžete podle růžového nebo fialového zbarvení.

Vhodná chladící kapalina do Octavie by měla splňovat normu VW TL 774 J podle německé klasifikace. Tento druh je bez potíží mísitelný s kapalinami G12, G12+ nebo G12++, které odpovídají normám VW TL 774 D, F a G. Pokud máte v chladiči jeden z uvedených druhů, můžete kapalinu vypuštění nebo proplachu doplnit.

Originální chladící kapalina pro Škoda Octavia

Pořídit můžete buď originální výrobek značky Škoda - chladicí kapalinu, která je přímo určená pro vozy Octavia 1, Octavia 2 a Octavia 3, nebo další vhodné produkty. Při použití byste ale měli brát v potaz to, zda jste pořídili koncentrát, který je třeba naředit v předepsaném poměru s destilovanou vodou, nebo je chladicí kapalina již namíchaná a připravená k okamžitému použití.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články