PRÁCE 🧰

Volvo V90 Recharge konfigurátor a cena

8. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Volvo

V rámci testu Volva V90 Recharge jsme se podívali i do konfigurátoru na to, jak má automobilka nastavené výbavy, příplatky a obecně na cenovou politiku tohoto vozu.

Volvo V90 Recharge cena a konfigurátor

Základní cena Volva V90

Volvo V90 patří do segmentu luxusnějších aut a podle toho je samozřejmě nastavená i cenovka. Začíná na 1 924 900 korunách výbavou Core, což samozřejmě platí pro základní motorizaci. Ačkoliv tedy slovo „základní“ je při výkonu 350 koní verze T6 trochu nepatřičné. Kdo by ale chtěl něco výkonnější, může si za příplatek 120 tisíc zvolit výbavovou verzi Plus a za dalších 80 tisíc korun si dopřát verzi T8, což znamená 455 koní výkonu.

Pozitivní je, že už základ obsahuje vše důležité. V případě V90 a výbavy Core to znamená především geniální infotainment s Androidem, Pilot Assist (velmi slušně fungující adaptivní tempomat), systém, který zastaví auto, při hrozící nehodě v průběhu couvání, airbagy s dvoustupňovým plněním, Apple CarPlay i Android Auto, dvouzónovou klimatizaci, zadní parkovací kameru a tunu další výbavy. Zkrátka je to plnohodnotné auto, kde drtivé většině lidí nic chybět nebude.

Volvo V90 Recharge cena a konfigurátor

Volvo V90 Recharge a stupně výbavy

Střední stupeň výbavy Plus má navíc skvělou audio soustavu Harman Kardon a především skvělá elektricky nastavitelná sedadla s podporou stehen. Ta jsme si v průběhu testování opravdu hodně pochvalovali. Vyhřívaná jsou v této výbavě mimochodem nejen přední, ale i ta zadní. Potěší i vyhřívaný volant a sluneční roletky na oknech zadních dveří. 19" kola pak sice malinko uberou na komfortu, ale o to jistější bude vůz v zatáčkách. Navrch ještě musíme zmínit leskle černé rámy bočních oken, kryty zrcátek a další dekorační prvky.

Top výbavový stupeň se jmenuje Ultimate a oproti základu je dražší o 210 tisíc korun. Na druhou stranu toho nabízí docela dost. Předně panoramatické střešní okno umí cestování zpříjemnit, stejně jako třeba head-up displej nebo inteligentní světlomety.

Z dalších příplatků je možné zvolit namísto kožených sedadel textilii ze směsi vlny (47 200 korun), kůži nappa (58 300 korun) nebo větranou kůži nappa (64 500 korun). No a jestli si chcete dopřát maximální komfort, tak je tu adaptivní podvozek se vzduchovým odpružením zadních kol (57 800 korun) nebo třeba audio Bowers & Wilkins (80 900 korun).

Zdroj info: Volvo.
Zdroj médií: Jakub Mokříš.

Podobné články