PRÁCE 🧰

Volkswagen ID.3 obstál v crashtestech na pět hvězdiček

21. 10. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Podle testu bezpečnosti při nehodě dle NCAP normy je ID.3 poměrně bezpečným vozem. Nutno podotknout, že mezi elektromobily se nejedná o žádnou výjimku.

Schopnost ochránit životy a zdraví pasažérů při nehodě se hodnotí v několika kategoriích a je vyjádřena procenty. Za ochranu dospělých osob na sedadlech si Volkswagen ID.3 odnesl 87 %, děti ochrání na 89 % a chodce 71 %. Za bezpečnostní asistenty, které auto má dostalo 88 %.

Volkswagen ID.3 crashtest

Z fotografií je patrné, že prostor pro cestující většinou nebyl nijak dramaticky dotčen. Při čelním nárazu dobře zafungovaly deformační zóny a ani přední kola se nijak dramaticky neposunula směrem dozadu. Boční nárazy sice zdeformovaly dveře, ale opět -prostor pro cestující nebyl výrazněji zasažen.

Volkswagen ID.3 crashtest

ID.3 byl s velkou pompou ohlášený projekt "lidového elektromobilu" od Volkswagenu. Vývoj probíhal poměrně dobře, dokud nedošlo na software, který automobilka nebyla schopna doladit do nějaké použitelné formy. I díky tomu bylo uvedení vozu na trh odloženo prakticky o rok s tím, že některé funkce auto dostane dodatečně prostřednictvím aktualizací.

 

Zdroj médií: EURO NCAP.

Podobné články