PRÁCE 🧰

Tohle přesně chceme! Hyundai Elantra N se u nás bohužel prodávat nebude

15. 7. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Dokud byla Elantra vcelku běžným sedanem, tak se u nás prodávala. Jenže nová generace je krásná a ve verzi "N" bychom ji opravdu hodně chtěli otestovat. Bohužel máme smůlu. 

Hyundai Elantra bude vůz nabízený primárně v domovské Jižní Koreji a USA. Elantra N navíc vypadá hodně, hodně dobře. Kombinace ostře řezaných rysů, modré "N" barvy a červené linky autu neskutečně sluší. Tedy minimálně na obrázcích.

Pod kapotou je jistota v podobě povedeného přeplňovaného dvoulitru, který je obvyklou motorizací pro ostré vozy automobilky Hyundai. Výkon 280 koní a krouticí moment 392 Nm je dostatečný, ale ve speciálním režimu N Grin Shift se zvedne plnicí tlak turbodmychadla a hodnota výkonu naroste o dalších 10 koní. Hodnota zrychlení z nuly na sto je 5,3 sekundy.

Převodovka může být buď manuální šestistupňová, nebo sedmistupňová DCT. Ve výbavě samozřejmě nechybí elektronicky řízený samosvor, elektronicky nastavitelné tlumiče a 360mm kotouče. V interiéru najdeme sportovní sedadla a lze si připlatit i za skořepiny.

Zdroj médií: Hyundai.

Fotogalerie (4 fotek)

Podobné články