PRÁCE 🧰

Svérázná aljašská zábava: vrhat auta ze srázu dolů na Den nezávislosti

6. 7. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Typická oslava Dne nezávislosti v USA vypadá tak, že se konají různé přehlídky, rodiny a přátelé grilují, hrají se baseballové zápasy a v závěru dne je velkolepý ohňostroj doprovázený hudbou či hymnou. Trošku nuda ne? Na Aljašce si to ale umí trochu okořenit.

Jelikož na severní části zeměkoule mezi 8. červnem až 5. červencem slunce prakticky nezapadá, ohňostroje ve dne neměly smysl a popíjení alkoholu za světla není taková zábava jako v noci. Proto je každoroční tradicí 4. července v Aljašském Glacierview shazování starých aut z útesu. Video, které zachytilo celou akci, vydal kanál How to Alaska.

Pro ekology a milovníky starých aut toto video rozhodně není. Auta jsou prázdná a vše je zařízeno tak, aby z celého srázu sjela, tedy spíše skočila, úplně sama. Sráz je vysoký přes 90 metrů a auto dole nikdy nezůstane celé. Upozorňujeme, že za celou akci nebyl nikdo zraněn (tedy v důsledku padajících aut). Pokud toužíte po sledování „létajících“ aut, s jedním pěkně vychlazeným, naživo, doporučujeme rezervovat let na příští rok už nyní.

Zdroj médií: YouTube.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články