PRÁCE 🧰

Straší vás práce se spojkou při rozjezdech? V Rusku našli velice levné řešení!

12. 3. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Citlivé rozjezdy jsou častý problém začátečníků. Tedy spíš necitlivé rozjezdy. Buď motor příliš vytočí nebo naopak skoro vůbec a vůz se pak dopředu hrne buď se řvoucím motorem, nebo je jeho pohyb dost cukavý. Rusové si s tímhle poradili za pár rublů.

Ono řešení je velice prosté, ale zároveň taky dost nápadité. Jak to zařídit, aby pohyb pedálu byl naprosto plynulý a stačilo ho jen na začátku sešlápnout? Stačí použít zpomalovač dveří, takové to zařízení, které zabrání, aby s nimi třískl třeba průvan a naopak je hezky pomalinku zavře.

Pravda, po montáži je vedle pedálu něco, co tam být nemá, ale to už je daň za levné a originální řešení. Funguje bezvadně, stačí jen sešlápnout spojku, zařadit jedničku, přidal trochu plynu a pustit nohu ze spojky. Pedál se pak vrací velmi způsobně a rozjezd je víceméně plynulý. Dokonce i naprostý neřidič se zvládl rozjet na druhý pokus. Akorát nevíme, jak by se na to tvářili na STK. Tak trochu tušíme, že tenhle zlepšovák bych asi tak úplně bez povšimnutí neprošel.

Zdroj médií: YouTube, Pxhere.

Podobné články