PRÁCE 🧰

Škoda Citigo-e iV může začít hořet a musí na svolávačku. V ČR se jedná o tři vozy

5. 2. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Čas od času se to stane snad každé automobilce. Najde se chyba, kvůli které se musí udělat tzv. svolávací akce. Všechna auta, kterých se chyba týká, by se měla dostat co nejdříve do servisu, který sjedná nápravu.

Tentokrát bohužel padla kosa na elektrickou Škodu Citigo-e iV. V baterii může dojít ke zkratu, což potenciálně dokáže způsobit požár akumulátoru, potažmo celého vozu. Dodejme, že mechanika hoření elektromobilů se od spalováků obvykle dost liší a hašení je značně odlišné.

Jestli vám elektrické Citigo stojí v garáži, nemusíte se hned děsit. Závada se týká jen těch vozů, které byly vyrobeny v rozmezí od 11.5. 2020 do 24.6. 2020. Zavoláte-li do autorizovaného servisu, kde nahlásíte VIN kód vozu, dozvíte se, jestli se problém týká i vašeho auta nebo ne.

Aktualizace

Ze strany automobilky jsme dostali email s vyjádřením:

„V České republice se tato svolávací akce týká pouze tří vozidel CITIGOe iV, celosvětově jde o celkem 54 vozů. U zmíněných vozů vyrobených mezi daty 11.5.2020 a 24.6.2020 mohlo dojít k poškození vnějšího krytu článku. Případná porucha izolace na bateriovém modulu je indikována červenou výstražnou kontrolkou „Elektrický systém je vadný“ na sdruženém přístroji. V ojedinělé situaci by mohlo dojít k této chybě současně ve dvou různých článkových modulech v jedné baterii, což by mohlo mít v extrémním případě za následek tepelné přetížení uvnitř baterie. Zákazníci budou aktivně osloveni našimi autorizovanými partnery.“

Zdroj médií: redakce.

Podobné články