PRÁCE 🧰

Pozor na alkohol! Hlídky policistů budou kontrolovat řidiče na Velikonoce

15. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Dnešním dnem začíná období, kdy se každý s každým bude potkávat a samozřejmě si dají nějaký ten alkohol na uvítanou. Pokud jste řidič zapomeňte na to, že pak sednete za volant. Kromě mastné pokuty byste si mohli zadělat na větší problém.

Alkohol za volantem

Velikonoce bývají tradičním obdobím, kdy motoristé sedají za volant, aniž by si uvědomili fakt, že i z malého panáčku vodky mohou nadýchat a přijít o papíry. Hůř když se stane nějaká dopravní nehoda s doživotním následkem, pak už je na výčitky příliš pozdě.

Navíc policisté budou stát na mnoha místech po republice už od dnešního pátečního dne, aby si na všechny hříšníky za volantem posvítili. Pokud vás tedy čeká návštěva u kamarádů nebo rodiny, raději si rozmyslete, kdo bude řídit a kdo bude pít. Ačkoli je alkohol metla lidstva, určitě nestojí si kvůli němu komplikovat život.

A pokud přeci jen budete pít a nebude to zrovna malé množství, pak není od věci si pořídit alkoholtester, podle kterého snadno zjistíte, jestli můžete za volant už sednou a vydat se domů, nebo raději jet až za pár hodin později. Pozor by si měly dávat i ženy, které mohou mít jiné spalování než muži a tím pádem mohou nadýchat již při malém množství požití alkoholu. 

Rada na následující tři dny

Řiďte střízliví a zbytečně neohrožujte sebe a své okolí. Jedna chyba a může se vám změnit celý život. Těžko to pak půjde vzít zpátky. Když se opijete, byť jste původně nechtěli a odvoz tak nemáte, raději na místě setrvejte do druhého dne a nebo si prostě odvoz domů zajistěte jiným způsobem. Ať už jste opilí, podnapilí nebo jen po jednom panáku, nikdy za volant nesedejte!

Zdroj info: Policie ČR.
Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články