PRÁCE 🧰

Použité pneu Praha - v jakých pneuservisech hledat

1. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kde koupit pneu Použité pneu Rádce motoristy

Použité pneumatiky jsou velkým lákadlem kvůli své ceně. Ale jsou opravdu tak vhodnou volbou, jak se tváří?

Pneumatiky z druhé ruky nemusí být tak výhodnou koupí jako nákup těch nových. S takovými plášti je to jako s ojetým autem, pokud se pro ně rozhodnete, musíte bezpodmínečně znát jejich minulost. Jedině tak můžete o koupi použitých plášťů uvažovat.

Zvažte pro a proti

Novým pneumatikám se nic nevyrovná. Ty opotřebované mohou mít několik negativ, které se dřív nebo později projeví na jejich jízdních vlastnostech. Pokud opravdu uvažujete o nákupu těch použitých, pak bychom doporučovali se poptat spíše v pneuservisech, než se se dívat po soukromých inzerátech, kde vám často mohou zatajit pravou minulost pneumatik.

Pneuservisy Praha - seznam firem

Údaje, které je vhodné o použitých pneumatikách znát

  • jak staré pláště jsou
  • kolik kilometrů se na nich ujelo
  • v jakém terénu se pohybovaly
  • způsob skladování pneumatiky
  • v jakých podmínkách auto stálo ( garáž vs. ulice)
  • byly někdy opravované/píchlé

Hloubka dezénu ojetých pneumatik

Při nákupu použitých plášťů si dávejte pozor na hloubku dezénu, která u zimních pneu nesmí být nižší než 4 milimetry a u letních je to 1,6 milimetru. Pokud je vzorek velmi nízký, pak se nevyplatí pneumatiky kupovat, protože by stejně za dvě období došlo k nákupu nových plášťů. Vyhodili byste zbytečně peníze navíc.

Správné huštění pneu

Aby pneumatiky dlouho vydržely, musí být správně nahuštěny. Pokud jsou buď podhuštěné nebo přehuštěné ztrácejí svou životnost a své správné jízdní vlastnosti. Tento fakt je rovněž nutné u použitých pneumatik zjistit, jinak opět nemá smysl takové pláště kupovat. 

Kam se obrátit pro použité pneumatiky

Velkou výhodou hlavního města je, že se zde nachází mnoho pneuservisů. Pravděpodobnost, že narazíte na pneuservis, který přeprodává použité pneumatiky, je tak mnohem vyšší.

Hledáte informace o použitých pneumatikách? Máte v plánu si je koupit? Pak se podívejte na seznam pneuservisů, které se nacházejí v Praze a mohou tyto pláště nabízet. Stačí se v daném pneuservisu jen poptat: Pneuservisy Praha

Zdroj médií: redakce.

Podobné články