PRÁCE 🧰

Pneumatiky 235/45 R18 a jaké vybrat na letní sezónu?

5. 4. 2023 7 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Letní pneumatiky jsou klíčovým prvkem vozidla, které ovlivňují jízdní vlastnosti a bezpečnost při jízdě na suchém i mokrém povrchu. Pro majitele vozidel s velkými ráfky typu 18 palců je rozměr 235/45 R18 jednou z nejčastějších variant na trhu.

Jaké letní pneu 235/45 R18?

Tento rozměr pneumatik nabízí mnoho výhod, například lepší výkon a stabilitu na silnici. V tomto článku si podrobněji probereme vlastnosti a doporučené značky pneumatik v rozměru 235/45 R18 pro letní sezónu, abyste mohli najít ty nejlepší pro své vozidlo.

Rozměr pneumatik 235/45 R18 lze najít na různých typech vozidel, zejména na větších a výkonnějších vozech. Mezi taková vozidla mohou patřit například Audi A4, BMW 3 série, Mercedes-Benz C třídy, Lexus IS nebo Volkswagen Passat. V posledních letech se tento rozměr stává stále populárnějším a může se objevit i na jiných typech vozidel, zejména na těch s většími ráfky a sportovním zaměřením.

Pneumatiky prémiové třídy

Pneumatiky prémiové třídy v rozměru 235/45 r18 jsou oblíbenou volbou mnoha řidičů, kteří hledají nejvyšší úroveň bezpečnosti, výkonu a komfortu pro své vozidlo. Tyto pneumatiky jsou vyráběny předními značkami jako Michelin, Continental, Nokian Tyres, Bridgestone a Dunlop, které se neustále snaží vylepšovat své produkty pomocí nejmodernějších technologií a materiálů. To vede ke zlepšení životnosti a výkonu pneumatik v různých podmínkách na silnici.

 I když jsou pneumatiky prémiové třídy dražší než pneumatiky nižší třídy, nabízejí nejvyšší kvalitu a bezpečnost pro vaše vozidlo. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro řidiče, kteří si chtějí být jisti, že jejich vozidlo bude vybaveno těmi nejlepšími pneumatikami na trhu.

Nokian Powerproof

Nokian Powerproof je letní pneumatika určená pro sportovní vozy. V rozměru 235/45 R18 nabízí vynikající výkon na suchu i mokru, díky speciálním technologiím v dezénu a směsi gumy. Pneumatika poskytuje rychlé zrychlení, krátkou brzdnou dráhu a stabilitu při vysokých rychlostech. Pneumatiku Nokian Powerproof je možné pořídit v průměru za 3 300 korun

Bridgestone Turanza T005

Bridgestone Turanza T005 v rozměru 235/45 R18 je pneumatika určená pro osobní automobily s vysokým výkonem. Tato pneumatika se vyznačuje vynikající odolností na mokru, nízkým hlukem a velmi dobrou stabilitou při vyšších rychlostech. Díky novému dezénu a použití inovativních materiálů dokáže pneumatika rychleji zareagovat na změny povrchu vozovky a poskytuje vysokou úroveň bezpečnosti a kontroly nad vozidlem. Cena Bridgestone Turanza T005 pneumatiky v rozměru 235/45 R18 se pohybuje okolo 4 000 korun v závislosti na prodejci a aktuálních akcích.

Continental PremiumContact 6

Continental PremiumContact 6 je vysoce výkonná letní pneumatika určená pro vozidla střední a vyšší třídy. V rozměru 235/45 R18 nabízí vynikající jízdní vlastnosti a komfort. Tento model je vybaven asymetrickým dezénem s inovativními bloky pro maximální kontakt se silnicí, což zajišťuje vynikající brzdné vlastnosti a stabilitu v zatáčkách.

Kromě toho je pneumatika PremiumContact 6 vybavena technologií 3D Grip, která zlepšuje přilnavost pneumatiky na mokrém povrchu a zkracuje brzdnou dráhu. Díky těmto vlastnostem se pneumatika PremiumContact 6 řadí mezi nejlepší letní pneumatiky na trhu. Continental PremiumContact 6 si můžete pořídit v průměru za 3 800 korun.

Dunlop SP Sport Maxx RT 2

Dunlop SP Sport Maxx RT 2 je pneumatika navržená pro sportovní a výkonné vozy. V rozměru 235/45 R18 se prodává za cenu kolem 4 100 korun v závislosti na prodejci a aktuálních nabídkách.

Pneumatika Dunlop Sport Maxx RT 2 se umístila dobře v nezávislých testech a nabízí vysokou úroveň přilnavosti na suchém i mokrém povrchu, přesné řízení a rychlé reakce. Mezi další vlastnosti patří dobrá odolnost proti aquaplaningu, nízká hlučnost a pohodlná jízda.

Letní pneu 235/45 R18 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy v rozměru 235/45 R18 nabízejí vynikající kompromis mezi výkonem a cenou. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro řidiče, kteří hledají dobrou rovnováhu mezi výkonem a ekonomikou. Většina značek střední třídy používá kvalitní materiály a moderní technologie pro výrobu svých pneumatik, což zajišťuje vysokou úroveň bezpečnosti a spolehlivosti na silnici.

Některé z nejlepších značek v této kategorii pro rozměr 235/45 R18 jsou Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone a Fulda. Tyto značky nabízejí vynikající výkon a kvalitu za rozumnou cenu, což je pro mnoho řidičů ideální volbou.

Kumho Ecsta PS71

Pneumatika Kumho Ecsta PS71 v rozměru 235/45 R18 je sportovní letní pneumatika s asymetrickým dezénem. Má velmi dobrou přilnavost a stabilitu na suchém i mokrém povrchu, díky použití speciální směsi gumy a technologií pro lepší ovladatelnost a stabilitu. Mezi její další vlastnosti patří dobrá odolnost proti aquaplaningu, nízká hlučnost a pohodlná jízda. Cena Kumho Ecsta PS71 se pohybuje okolo 2 900 korun.

Hankook K125 Ventus Prime 3

Hankook K125 Ventus Prime 3 je pneumatika s letním dezénem určená pro osobní automobily. Vyrábí se v různých rozměrech, včetně rozměru 235/45 R18. Tato pneumatika má asymetrický dezén s inovativními žebry pro výbornou stabilitu a ovladatelnost na mokré i suché vozovce.

K125 Ventus Prime 3 také nabízí nízký valivý odpor pro nižší spotřebu paliva a delší životnost pneumatiky. Cena této pneumatiky v rozměru 235/45 R18 se pohybuje okolo 3 000 korun v závislosti na prodejci a místě nákupu.

Firestone Roadhawk

Firestone Roadhawk je pneumatika, kterou vyrábí společnost Bridgestone. Jedná se o letní pneumatiku, která se vyznačuje vysokou trakcí na mokru a dobrou ovladatelností na suchu. Díky speciálnímu dezénu pneumatika nabízí i nízkou hlučnost a komfortní jízdu. Pořídit si ji můžete v průměru za 2 900 korun.

Fulda SportControl 2

Fulda SportControl 2 je pneumatika určená pro sportovní vozy střední třídy a nabízí vynikající výkon v jízdě za sucha i za mokra. Tato pneumatika je navržena s inovativními technologiemi, jako je například "Shark Skin Technology", která pomáhá snižovat odpor vody a zlepšuje tak odvod vody z povrchu pneumatiky při jízdě za mokra. Dále disponuje technologií "MultiGrip", což umožňuje lepší kontakt s vozovkou a zajišťuje tak vynikající brzdění a ovládání. Fulda SportControl 2 v rozměru 235/45 R18 je cenově dostupná a stojí okolo 3 300 korun.

Letní pneumatiky 235/45 R18 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Ekonomické pneumatiky v rozměru 235/45 R18 jsou pneumatiky s nižší cenou, které jsou obvykle určeny pro zákazníky s menším rozpočtem. Tyto pneumatiky jsou cenově dostupnější než prémiové nebo střední třídy. Některé značky ekonomických pneumatik v tomto rozměru nabízejí slušnou kvalitu a bezpečnost za nižší cenu, ale obecně mají kratší životnost a horší výkon v extrémních podmínkách, jako jsou silné deště nebo sníh.

Mezi ekonomickými pneumatikami v tomto rozměru se řadí značky jako Fortune, Laufenn, Barum, Sava nebo Matador. Při výběru pneumatik je důležité zvážit, zda jsou vhodné pro konkrétní typ vozidla a použití, a zda mohou zajistit dostatečnou úroveň bezpečnosti a spolehlivosti na silnici.

Fortune FSR701

Fortune FSR701 je pneumatika nižší třídy, určená pro běžné jízdní podmínky. Tato pneumatika má základní vlastnosti, které jsou dostatečné pro každodenní použití, ale nevyniká v žádném zvláštním směru. Při porovnání s vyššími třídami pneumatik se může vyskytovat větší opotřebení a horší vlastnosti na mokru. Cena pneumatiky Fortune FSR701 bývá v průměru 1 500 korun za kus.

Sava Intensa UHP 2

Sava Intensa UHP 2 je letní pneumatika určená pro osobní vozidla. Tento model nabízí vynikající výkon v mokrých podmínkách, díky inovativnímu dezénu s efektivním odvodem vody. Díky tomu zajišťuje vysokou bezpečnost a přilnavost na mokré vozovce. Pneumatika také poskytuje dobré jízdní vlastnosti na suchu a má nízký valivý odpor, což znamená, že je šetrná k životnímu prostředí a snižuje spotřebu paliva. Sava Intensa UHP 2 je také velmi tichá a pohodlná při jízdě, což z ní dělá ideální volbu pro každodenní jízdu v různých podmínkách. Sava Intensa UHP 2 můžete pořídit v průměru za 3 100 korun.

Barum Bravuris 5HM

Barum Bravuris 5HM je letní pneumatika, která se vyznačuje vysokou úrovní bezpečnosti a pohodlí. Její konstrukce zaručuje vynikající stabilitu, trakci a brzdné vlastnosti na suchém i mokrém povrchu. Barum Bravuris 5HM koupíte v průměru za 2 600 korun.

Laufenn S FIT EQ+

Laufenn S FIT EQ+ je pneumatika, která je navržena pro bezpečnost při jízdě v letních podmínkách. Nabízí vynikající jízdní vlastnosti na suchém i mokrém povrchu. Tento dezén zajišťuje stabilní jízdu, sníženou hlučnost a lepší přilnavost v zatáčkách. Laufenn S FIT EQ+ je také navržena tak, aby snižovala spotřebu paliva a maximalizovala životnost pneumatiky. Laufenn S FIT EQ+ můžete koupit průměrně za 2 500 korun.

Letní pneu 235/45 R18 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články