PRÁCE 🧰

Pneumatiky 225/40 R18 na léto a nabídka pro rok 2023

1. 5. 2023 7 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Typy pneumatik Rádce motoristy

Výběr správných letních pneumatik pro vaše vozidlo může být náročný úkol, zejména pokud se jedná o specifický rozměr jako je 225/40 R18. Letní pneumatiky jsou klíčovou součástí vozidla a mají zásadní vliv na bezpečnost, výkon a spotřebu paliva.

Letní pneu 225/40 R18 - jaké vybrat?

Pneumatiky prémiové třídy

Pneumatiky prémiové třídy jsou navrženy s důrazem na bezpečnost a dlouhou životnost. Výrobci prémiových pneumatik obvykle provádějí mnoho výzkumů, aby vylepšili výkon svých produktů a poskytli zákazníkům nejlepší možnou jízdní zkušenost. Proto jsou pneumatiky prémiové třídy obvykle dražší než pneumatiky ekonomické a střední třídy. Prémiová třída pneumatik zahrnuje nejkvalitnější a nejvyšší výkon poskytující pneumatiky, které jsou určeny pro širokou škálu vozidel, včetně luxusních automobilů, sportovních vozů a SUV. Někteří z výrobců pneumatik prémiové třídy jsou Nokian Tyres, Bridgestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin a Pirelli.

Nokian Powerproof

Nokian Powerproof je letní pneumatika s asymetrickým dezénem. Pneumatika byla konstruována s cílem zajistit vynikající přilnavost jak na suchém, tak mokrém povrchu díky použití nejmodernějších technologií a materiálů. V nezávislých testech získala Nokian Powerproof vysoká hodnocení a umístila se většinou v horní polovině žebříčků. Cena pneumatiky Nokian Powerproof 225/40 R18 se pohybuje v průměru kolem 2 100 korun.

Bridgestone Turanza T005 DRIVEGUARD

Bridgestone Turanza T005 DRIVEGUARD je pneumatika střední třídy, která byla navržena s důrazem na bezpečnost, komfort a výkon. Tato pneumatika nabízí vynikající přilnavost na mokru i suchu, což zajišťuje bezpečnější jízdu a kratší brzdnou dráhu. Při vývoji pneumatiky byly použity nejnovější technologie a materiály, aby se zajistila vysoká odolnost proti opotřebení a delší životnost. Pneumatika Bridgestone Turanza T005 je ideální volbou pro řidiče, kteří hledají vysoký výkon a kvalitu za příznivou cenu. Pneumatiky Bridgestone Turanza T005 DRIVEGUARD 225/40 R18 jsou k dispozici za průměrnou cenu 2 500 korun.

Continental Premium Contact 7

Continental Premium Contact 7 je pneumatika určená pro sportovní a výkonné automobily. Tato pneumatika nabízí vynikající přilnavost na suchu i na mokru díky speciálním směsím a technologiím, které umožňují rychlé a přesné řízení. Cena pneumatiky Continental Premium Contact 7 v rozměru 225/40 R18 se pohybuje kolem 2 400 korun za kus v závislosti na prodejci a sezóně.

Dunlop SP Sport Maxx RT

Pneumatiky Dunlop byly speciálně vyvinuty pro náročné řidiče, kteří si přejí nejvyšší rychlost a vynikající ovladatelnost. Díky speciální směsi, kterou tyto pneumatiky obsahují, je dosaženo vynikajícího výkonu při jízdě na suchu a mokru. Kromě toho, tyto pláště disponují schopností odvádět vodu z vozovky, což zvyšuje bezpečnost proti aquaplaningu. S jejich vysokým výkonem a dlouhou životností jsou pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx RT ideální volbou pro náročné řidiče. Tyto pneumatiky v rozměru 225/40 R18 jsou k dispozici za průměrnou cenu 2 500 korun.

Michelin Pilot Sport 5

Michelin Pilot Sport 5 je pneumatika z kategorie prémiových pneumatik navržená pro vysoké výkony a sportovní jízdu. V několika nezávislých testech pneumatik byla Michelin Pilot Sport 5 hodnocena velmi dobře. V testu Autozeitung Sportcars 2021 obsadila pneumatika Michelin Pilot Sport 5 první místo a získala hodnocení "výborný". V testu byla nejlepší na suchém povrchu a velmi dobrá na mokru. Pneumatiku vyzdvihli pro její vynikající řízení a přilnavost v zatáčkách, a také pro její stabilitu při brzdění. Pořídit si ji můžete v průměru za 2 700 korun.

Prémiové celoroční pneumatiky 225/40 R18 s dopravou zdarma

Pneumatiky střední třídy

Pneumatiky střední třídy jsou obvykle cenově dostupnější než pneumatiky prémiové třídy a nabízejí solidní výkon a kvalitu. Řidiči často přehlížejí pneumatiky střední třídy a soustředí se buď na prémiové značky nebo na ty nejlevnější. To však může být chybou, protože výrobci střední třídy často využívají technologie ověřené u prémiových značek a nabízejí tak podobné vlastnosti jako ty nejdražší, a to za mnohem příznivější cenu. Značky střední třídy jako Uniroyal, Kumho, Hankook, Firestone nebo Fulda jsou tak dobrou volbou pro ty, kteří hledají pneumatiky s dobrým poměrem ceny a výkonu.

Kumho Ecsta PS71

Pneumatiky Kumho Ecsta PS71 se umístily na 4. místě v testu Auto Bild Sportcars 2021, který srovnával 10 různých pneumatik pro výkonné vozy. V testu Auto Zeitung Allrad z roku 2020 se umístila na druhém místě v kategorii sportovní pneumatiky, kde získala nejlepší hodnocení v oblasti jízdních vlastností na suchu a mokru. Kumho Ecsta PS71 225/40 R18 lze pořídit v průměru za 1 800 korun.

Hankook K127 Ventus S1 Evo3

Hankook K127 Ventus S1 Evo3 je pneumatika, se pyšní skvělými výkony na suchu i mokru. Pneumatika také vykazuje dobré vlastnosti při brzdění a řízení. Hankook K127 Ventus S1 Evo3 má asymetrický dezén a pořídit si ji můžete v průměru za 2 100 korun.

Firestone Roadhawk

Firestone Roadhawk je vynikající volbou pro každodenní použití. Tato pneumatika nabízí vysokou úroveň bezpečnosti. V testu Auto Bild 2021 se pneumatika Firestone Roadhawk umístila na 2. místě v kategorii střední třídy, s vynikajícími výsledky na mokré vozovce. V testu Auto Zeitung 2020 získala tato pneumatika hodnocení "dobrá" a byla chválena za svůj výkon na mokru a suchu, jakož i za svou přesnost řízení a komfort jízdy. Pneumatiku Firestone Roadhawk v rozměru 225/40 R18 lze pořídit v průměru za 2 000 korun.

Fulda SportControl 2

Fulda SportControl 2 je pneumatika střední třídy, která disponuje symetrickým dezénem a poskytuje dobrý grip a stabilitu na mokru i suchu, díky použití speciální směsi pryže a inovativním technologiím.  V nezávislých testech se umístila na solidních pozicích a nabízí dobrou hodnotu za peníze. Cena Fulda SportControl 2 225/40 R18 se pohybuje v průměru okolo 2 200 korun za kus.

Letní pneumatiky 225/40 R18 střední třídy s dopravou zdarma

Pneumatiky ekonomické třídy

Low budget pneumatiky jsou pneumatiky nižší třídy, které jsou vyráběny za nižší náklady, aby mohly být nabízeny za nižší cenu. Tyto pneumatiky jsou určeny pro řidiče, kteří hledají co nejlevnější variantu a nechtějí investovat do dražších pneumatik. Low budget pneumatiky mají obvykle nižší kvalitu, horší jízdní vlastnosti a kratší životnost než prémiové nebo pneumatiky střední třídy. Tyto pneumatiky jsou vhodné pro méně náročné řidiče, kteří jezdí převážně v městském provozu. Mezi ekonomické značky pneumatik patří například Fortune, Laufenn, Barum, Sava a Matador.

Fortune FSR701

Fortune FSR701 je pneumatika, kterou vyrábí čínská společnost Fortune Tire. Tento model pneumatiky patří do kategorie cenově dostupných pneumatik nižší třídy a je navržen pro osobní automobily a SUV. Pneumatika Fortune FSR701 nabízí průměrný výkon na suchu a na mokru, ale nenabízí takovou výkonnost jako prémiové nebo střední třídy pneumatiky. Přesto může být vhodnou volbou pro řidiče s menším rozpočtem, kteří hledají základní pneumatiky pro svůj vůz. Pneumatiku Fortune FSR701 225/40 R18 lze pořídit v průměru za 1 300 korun.

Sava Intensa UHP 2

Sava Intensa UHP 2 225/40 R18 je pneumatika střední třídy, která nabízí vyvážený výkon za přijatelnou cenu. Pneumatika má asymetrický dezén a díky speciální směsi gumy poskytuje dobrou trakci jak na suchu, tak na mokru a má dlouhou životnost. Pneumatika Sava Intensa UHP 2 byla testována v několika nezávislých testech a obecně získává pozitivní hodnocení za svůj výkon a bezpečnost. Pořídit si ji můžete v průměru za 1 700 korun.

Barum Bravuris 5HM

Pneumatiky Barum jsou známé svou příznivou cenou a slušným výkonem na suchu i mokru, což je důvod, proč jsou často doporučovány pro řidiče, kteří chtějí kvalitní pneumatiky za rozumnou cenu. Barum Bravuris 5HM 225/40 R18 si můžete koupit v průměru za 1 800 korun.

Laufenn LK01 S Fit EQ

Laufenn LK01 S Fit EQ je letní pneumatika s rozměrem 225/40 R18, kterou vyrábí jihokorejská společnost Laufenn. Tato pneumatika je navržena s důrazem na vysokou úroveň výkonu, přilnavosti a odolnosti proti opotřebení. Je určena pro vozidla střední a vyšší třídy a je vhodná pro vysoké rychlosti na suché i mokré silnici. Pneumatiku Laufenn LK01 S Fit EQ je možné pořídit v průměru za 1 600 korun.

Letní pneu 225/40 R18 ekonomické třídy s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Barum, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články