PRÁCE 🧰

Akcie Tesly vylétly o dalších dvacet procent

6. 2. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Tesla

Pokud hodnota akcií poroste podobným tempem i nadále, může se Tesla stát nejhodnotnější automobilkou světa. 

Před nedávnem jsme psali o tom, že akcie Tesly překonaly magickou hranici 500 dolarů. Tento milník ale automobilka nechala daleko za sebou, ke včerejšímu dni překročila hodnotu 780 dolarů. Strmý nárůst následoval po oznámení ziskového čtvrtého kvartálu.

K růstu přispělo i oznámení firmy Panasonic o rozšíření výroby baterií. Jelikož obě firmy při vývoji baterií spolupracují a Panasonic dokonce spoluvlastní jednu z továren Tesly, mají tyto zprávy veskrze pozitivní vliv. K tomu přispívá i fakt, že Elon Musk opakovaně prohlásil, že další rozvoj automobilky brzdí v tuto chvíli především nedostatečná kapacita baterií.

Elon Musk

V tuto chvíli má Tesla tržní hodnotu 140 miliard dolarů. Hodnotnější automobilkou je v tuto chvíli už jen Toyota, která se pohybuje nad hranicí 200 miliard dolarů. To se ale může v nejbližší době změnit. Předpokládá se, že pokud Tesla dostojí svým závazkům, může se hodnota jejích akcií v následujících čtyřech letech zhodnotit až desetinásobně. Tomu by mohlo pomoci i plánované spuštění tzv. robotických taxíků.

Zdroj médií: tesla, pxhere.

Podobné články