PRÁCE 🧰

Plánujete oslavit Silvestr v Polsku? Poradíme, kam zajet a kolik vás to bude stát

26. 12. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cesta do Polska Informace na cestu do Polska

Plánujete strávit Silvestra v zahraničí za rozumné peníze, ale ve velkém stylu rušného nočního života? Vyrazte letos k našim polským sousedům! Máme pro vás tipy na místa, kde si konec letošního roku perfektně užijete. A za pár korun!

Silvestr v Polsku: Kam zamířit a na kolik vás letos vyjde?

Články na téma Silvestr v Polsku:

  1. Silvestr v Polsku: Kam zamířit a na kolik vás letos vyjde? - právě čtete
  2. Jak se slaví Silvestr v Polsku? Se sklenkou v ruce a s dobrým jídlem - již brzy

Lublin

Tohle historické město najdete ve východním Polsku, asi 160 kilometrů od Varšavy. Lublin je devátým největším městem Polska, ve kterém žije zhruba 335 000 obyvatel. S koncem roku ale jejich počet prudce stoupá. Důvodem jsou zástupy turistů z blízkého i vzdálenějšího okolí, kteří zde plánují strávit poslední noc starého roku.

Tahle lokalita potěší spíše mladší návštěvníky, kteří zde mohou zamířit do vyhlášeného klubu Dom Kultury Lublin. Tady se každoročně pořádají honosné silvestrovské party. Vstup, ve kterém je zahrnuto i šampaňské, stojí okolo 50 PLN (280 Kč). Ubytovat se v Lublinu můžete již od 700 Kč (cena za noc a pokoj pro dvě osoby).

Zakopane

Pokud milujete noční život, hlasitou hudbu a divoké party, které končí v pozdních ranních hodinách, asi nenajdete lepší lokalitu, než je právě Zakopané. Tohle pulzující město si umí konec starého a příchod Nového roku pořádně užít! Hospůdky a bary tady praskají ve švech a hotely pro své hosty pořádají nejrůznější silvestrovské programy a honosné večeře.

Jistou nevýhodou je skutečnost, že naprostá většina ubytovacích kapacit hlásí vyprodáno. Přesto ještě pár hotelů volné pokoje nabízí. Průměrná cena pro dvě osoby ve tříhvězdičkovém polském hotelu se silvestrovským programem se tady aktuálně pohybuje okolo 5 000 Kč.

Sopoty

Sopoty jsou městem v severním Polsku v Pomořském vojvodství u Gdaňského zálivu v Baltském moři. Nachází se mezi městy Gdaňsk a Gdyně, se kterými tvoří tzv. Trojměstí. U příležitosti Silvestra se tady každoročně konají honosné oslavy a party soustředěné do jednotlivých klubů a hospůdek, kterých je zde opravdu nepočítaně.

Ti nejstatečnější mohou příchod Nového roku oslavit „koupačkou“ v moři, které má jen několik stupňů nad nulou. Za silvestrovské ubytování tady dáte v průměru 1 800 Kč (cena za noc a pokoj pro dvě osoby). I zde je již ale naprostá většina ubytovacích kapacit beznadějně vyprodaná.

Wroclaw

Také Silvestr ve Wroclawi má svoje nezaměnitelné kouzlo. Všudypřítomné restaurace nabízí skutečný gurmánský zážitek za velmi příznivé ceny. Navštívit můžete i nejstarší restauraci v Evropě – Piwnica Świdnicka, kde popíjel sám Chopin, Goethe či Chaplin.

Pokud chcete do víru velkoměsta vyrazit až v podvečer, zpříjemněte si poslední den starého roku návštěvou centra města. Uvidíte zde budovu gotické radnice, která tomuto náměstí právem vévodí. Součástí náměstí (rynku) je také úchvatná renesanční věž nebo katedrála sv. Jana Křtitele, či ocelový most Tumski. Ubytování tady sežnete již od 500 korun!

Zdroj info: Polsko Travel.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články