PRÁCE 🧰

Opel představil novou Astru. Příští generace už spalovák nedostane

13. 7. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Opel

Už jedenáctá generace Opelu Astra je zároveň i poslední, která bude k dostání se spalovacími jednotkami. Od roku 2028 už totiž Opel nebude v Evropě prodávat nic jiného než elektromobily.

Každopádně nová Astra samozřejmě designově zapadá do nového "oplího" designu. To znamená přímky, ostře řezané linie a velké čisté plochy. Platformou automobilu je EMP2, které později přijde i kombík. Rozměry jsou 4374 x 1860 mm, rozvor má hodnotu 2675 mm. Kufr má objem 422 litrů.

Uvnitř jsou samozřejmě displeje, jeden před řidičem, druhý uprostřed. Opel nejde stejnou cestou jako třeba koncern VW a zachovává v interiéru tlačítka, ačkoliv i těch samozřejmě ubylo. Každopádně tu není znát žádná křečovitá snaha narvat veškeré ovládání do systému pod dotekovou vrstvu obrazovky.

Opel zatím nezveřejnil, jaká bude nabídka motorů, víme ale, že budou jak benzinové, tak i naftové a samozřejmě nebude chybět plug-in hybrid. Další neznámou je cena, tu se ale určitě dozvíme před spuštěním objednávek, což má být letos na podzim.

Zdroj médií: Opel.

Fotogalerie (5 fotek)

Podobné články