PRÁCE 🧰

Nový Mitsubishi Colt bude představen na podzim 2023

5. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Mitsubishi Colt nové generace se úspěšně vrací zpět na trh do evropské třídy malých vozů. Pohánět ho bude hybridní technologie. První modely budou k dostání na podzim příštího roku.

Nový model rozšíří řady automobilky a stane se tak plnohodnotným členem rodiny, do které spadají modely jako Space Star, nové ASX a Eclipse Cross PHEV. 

Model Colt má dlouhou historii. Poprvé o něm veřejnost mohla slyšet v roce 1962. Auta se prodávala po celém světě, kde se také těšila oblibě, neb se jednalo převážně o kompaktní modely. Jen v Evropě se mezi léty 2004 a 2014 prodalo téměř půl milionu vozů poslední generace. Což už je úctyhodné číslo. A pro zajímavost v Česku se uskutečnilo 2700 prodejů a jedná se tak historicky o třetí nejprodávanější model značky.

Colt vstoupí v nové generaci do světa vyspělých technologií, a tak lze očekávat, že tomu bude i přizpůsoben. Nabízet se bude v kompletní škále pohonů. Jeho výroba začne v tureckém závodu Bursa, který patří společnosti Renault. A auto bude stát na platformě CMF-B aliance Renault-Nissan-Mitsubishi.

Produktová nabídka automobilky se v roce 2023 rozšíří tedy nejen o hatchback Colt, ale také o nové ASX, na které se všichni také už těšíme.

Zdroj info: Mitsubishi.
Zdroj médií: Mitsubishi.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články