PRÁCE 🧰

Do Prahy míří koloběžky Bolt. Stát budou moci jen na vyhrazených místech

1. 7. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Vedle zelených elektrokol Bolt budou Prahu nově brázdit také sdílené koloběžky této platformy.

Elektrické koloběžky v Praze

Kromě sdílených elektrických aut a kol se do podvědomí dostávají i koloběžky, které mohou být vhodnou alternativou přepravy pro některé občany. Obyvatelé hlavního města se nemusí bát, že se koloběžky budou povalovat na různých místech. Stejně jako kola je bude možné si vypůjčit pouze na dedikovaných stání.

Zájemci si budou moci elektrokoloběžky půjčit zhruba od poloviny července. Možnost zápůjčky se následně zobrazí v mobilní aplikaci. Ta je volně ke stažení pomocí Google Play nebo App Store.

Stroj se pro jízdu snadno odemkne pomocí QR kódu. Co se týká ceny, tak ta bude velmi optimistická. Minuta jízdy bude stát 2,50 Kč. Tato cena se týká i minuty jízdy na elektrokole. Průměrná doba zápůjčky se pohybuje okolo 10 minut. Po ukončení jízdy je nutné elektrokoloběžku odstavit na určeném virtuálním místě, které naleznete v mapě aplikace. Jakmile bude jízda ukončena, strhnou se z platební karty peníze.

A protože silnice nejsou bezpečné a řada lidí zapomíná na bezpečnostní pravidla, před každou jízdou se půjčiteli v aplikaci zobrazí zásady bezpečného pohybu v městském provozu. Všechny koloběžky, které si lidé budou moci půjčit, budou komunikovat v češtině. Pro cizince se pak nabízí slovenština nebo angličtina.

Jen letos už platforma Bolt spustila koloběžky v Brně, Ostravě, Liberci, a během léta se tak stane v několika dalších městech po celé republice. Také v rámci svého závazku, stát se v roce 2021 největším poskytovatelem služeb mikromobility v Evropě, provozující 130 tisíc koloběžek ve více než sto městech.

Zdroj médií: Bolt.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články