PRÁCE 🧰

Nissan Silvia - Boss kit

13. 2. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Nissan

Nissan Silvia je známý japonský sportovní vůz, který se vyrábí již od roku 1964. V posledních letech se však stala populární také mezi úpravci, kteří ji často vybavují bodykitem v americkém stylu.

Nissan Silvia - Boss kit

Jedním z nejznámějších bodykitů pro Nissan Silvia je Boss kit, který vyrábí americká společnost Rocket Bunny. Tento kit dodává Silvii agresivní vzhled, který připomíná legendární americké muscle cars.

Nissan Silvia

Nissan Silvia vznikl v roce 1964 v Japonsku a vyráběný byl až do roku 2002.  Automobil se často označoval jinými jmény. V průběhu let se vyráběla hned v sedmi generacích, z nichž poslední S15, se vyráběla v letech 1999 až 2002. První generace Silvie byla vybavena motorem o objemu 1,6 l a výkonu 96 koní. Byla postavena na platformě Datsun Fairlady. Sedmá a poslední generace Silvie byla představena v roce 2002. Byla dostupná jako dvoudveřové kupé a poháněl ji čtyřválcový motor o objemu 2 l nebo 2,5 l a výkonu 250 koní. Všechny generace Silvie se vyznačovaly sportovním vzhledem a velmi dobrými jízdními vlastnostmi. Byly oblíbené mezi závodníky a nadšenci do aut.

Jak takový Rocket Buny Boss kit vlastně vypadá?

Boss kit zahrnuje široký přední nárazník s velkými otvory pro přívod vzduchu, výrazné boční prahy, lemy (přední fendery přidávají +50 mm, zadní fendery přidávají +100 mm) a zadní difuzor. Tyto prvky dodávají Silvii agresivní vzhled, který připomíná americké muscle cars. Často se tak doplňují vozy, které dostaly od svých majitelů do vínku nějakou tu americkou V8 nádheru.

Kromě vzhledu přináší Boss kit v příplatku také několik technických vylepšení. Jedná se například o nová světla (aby seděla do kitu), difuzor a zajímavější výfuk. Nissan Silvia s Boss kitem je velmi unikátním vozem, který spojuje japonskou techniku s americkým stylem. Je to vůz, který na silnici rozhodně nepřehlédnete.

Pořídit si jej můžete na Nissan Silvia S14 (tedy šestá generace) a to v rozpětí od 1 979 eur až 2 639 eur, tedy zhruba 50 000 až 65 000 korun. Na vůz Nissan 240sx je cena až 110 000 korun.

Zdroj info: Rocket Bunny, Reddit.
Zdroj médií: Reddit.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články