PRÁCE 🧰

Nejdražší auto všech dob

24. 9. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jaké nejdražší auto najdeme u nás a o kolik je levnější oproti nejdražšímu autu na světě? 

Nejdražší auto všech dob

Články na téma nejdražší auto na trhu:

  1. Nejdražší auto světa
  2. Nejdražší auto všech dob - právě čtete

Nejdražší auto v České republice

V naší kotlině, kde silnicím vládne Škoda Octavia, každé prémiové auto vyčnívá z davu. Co teprve takový hypersport. Jedním takovým je i LaFerrari, které je s cenovkou okolo 60 milionů korun nejdražším vozem u nás. Dokonce není jediné, podle posledních informací by měly být v Česku hned 3 kusy tohoto limitovaného modelu, který se stává vyhledávaným sběratelským kouskem. Proto není problém najít na internetu kousky na prodej s téměř dvojnásobnou cenou.

Nejdražší auto v České republice

Nejdražší auto světa

Na světové úrovni se posuneme ještě o kousek výš. Za 3. nejdražší auto světa je považován Rolls Royce Sweptail, který se se svým vzhledem absolutně vymyká z ostatní nabídky automobilky Rolls Royce. Cena tohoto automobilu je necelých 286 milionů korun. Dvojkou v tomto pořadí je Pagani Zonda HP Barchetta. Tento nádherný supersport můžete pořídit za lidových 387 milionů korun. Vítězem tohoto žebříčku se pak stává Bugatti La Voiture Noire. S cenovkou 410 milionů korun. Je to nejdražší automobil světa. Jedná se o ručně zhotovený automobil, který vyrobila továrna Bugatti na zakázku. Postaven byl na základech známějšího Bugatti Chiron, se kterým sdílí i stejnou pohonnou jednotku, a vyroben byl pouze jediný kus.

Nejdražší auto světa

Nejdražší auto všech dob

Nezaujalo vás ani nejdražší auto současnosti? Pak se můžeme podívat do historie. Nejdražším prodaným autem vůbec je Ferrari 250 GTO, které se vydražilo v USA z cenu přes jednu miliardu korun. Bylo vyrobeno pouze 36 kusů a očekává se, že by se jeho cena v dalších letech mohla téměř zdvojnásobit.

Nejdražší auto všech dob

Zdroj médií: unsplash.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články