PRÁCE 🧰

Naftový Ford Transit z roku 1994 nastartoval po 12 letech

21. 9. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Ford

O Fordech se říká leccos, včetně toho, že to nejsou moc spolehlivá auta. Minimálně ty starší by ale možná leckoho přesvědčily o opaku.

YouTube kanál Flexiny je dost specifický - jeho majitel se s oblibou zabývá tím, že hledá odložené a tak trochu zapomenuté "vraky". Tedy spíš auta, která dlouho stojí někde venku zarostlá křovím a kdoví čím vším. No a takové auto, které třeba 15 let stojí bez povšimnutí a špetky péče, autor prostě a jednoduše nastartuje.

Tedy ono to až tak jednoduché není - je nutné dát vozidlu novou baterii a většinou i palivo. Někdy musí dojít i na výměnu například palivového čerpadla, ale s trochou snahy pak obvykle vůz ochotně nastartuje a s některými se podaří i kousek odjet. Nejinak je tomu i v případě Fordu Transit z roku 1994, který má pod kapotou naftový motor o obsahu dva a půl litru. U toho stačila trochu odrezovacího spreje nová nafta a samozřejmě nový akumulátor a nastartoval jak za mlada. Nehnul se ale z místa, protože za 12 let, co stál, se vlivem povětrnostních podmínek kola doslova propadla kus do země. 

Zdroj médií: YouTube/Flexiny.

Podobné články