PRÁCE 🧰

Jaká je cena a konfigurace vozu Mitsubishi Space Star?

15. 2. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Mitsubishi

Cenovku nastavilo Mitsubishi u svého nejmenšího vozu velmi nízko. Podívejme se na to, za co má smysl připlácet a co už by cenu zbytečně zvedalo nahoru. A jak drahý je takový „optimální základ“?

Mitsubishi Space Star - cena a konfigurace

Inform

Mitsubishi Space Star začíná na 271 760 korunách ve výbavě Inform. Je to velmi konkurenceschopná cena, nicméně nedostanete za ni ani klimatizaci, parkovací kameru nebo třeba vyhřívaná zrcátka. Na druhou stranu pořád je to výbava se všemi bezpečnostními asistenty, dokonce i s dešťovým senzorem. K dispozici je však pouze a jenom manuální převodovka, nicméně volant je i zde výškově nastavitelný. Rádio si můžete buď připlatit, nebo se obejít bez něj. Při takto nízké ceně auta je ale příplatek 9900 korun, případně 29 900 korun dost vysoký.

Inform+

Druhý výbavový stupeň přináší i manuální klimošku, centrální zamykání a USB port pro nabíjení telefonu. Multimediální systém je tu opět za příplatek buď 9900 korun (6,2“ displej), nebo za 29 900 korun (7“ s navigací, Apple CarPlay a Android Auto). Kdo se bez příplatků obejde, může mít výbavu Inform+ za 288 760 korun. Za ty peníze je Mitsubishi Space Star velmi použitelným autem.

Invite

Na test jsme dostali střední výbavový stupeň Invite, který vyjde na 323 760 korun a za příplatek 26 000 korun je možné si objednat i automatickou převodovku CVT (platí pro tuto a vyšší výbavy). Invite bychom se vůbec nebáli, protože obsahuje vše potřebné a nic navíc. Jediné, co by nám trochu chybělo, jsou mlhovky. Je zde už parkovací kamera, kožený multifunkční volant, kryt zavazadlového prostoru, jednoduchý tempomat s nastavením na volantu a všechna okénka jsou elektricky ovládaná. V poměru cena/výkon se nám zdá tato výbava jako nejlepší volba.

Intense

Kdo je připraven si připlatit za komfortní prvky, může sáhnout po předposledním stupni Intense. 339 760 korun je pořád relativně nízká cena, která konečně přináší mlhovky, dále bezklíčový přístup a startování, a dokonce i vyhřívaná přední sedadla. Ta jsou mimochodem z kombinace látky a kůže a výškově nastavitelné je i to spolujezdcovo. Za komfortní prvek výbavy Intense lze považovat i automaticky stmívané zpětné zrcátko.

Instyle

Vrchol nabídky v podobně výbavy Instyle přináší oproti Intense jenom multimediální systém se 7“ displejem, DAB rádiem, offline navigací, Apple CarPlay a Android Auto. Cenově vychází na 376 760 korun.

Příplatky Mitsubishi Space Star

Jak už to bývá, bez příplatku nabízí automobilka jenom jednu barvu, a to základní White Solid. Další odstíny jsou k dispozici za 14 tisíc korun, případně za 18 tisíc, to kdybyste zatoužili po metalické bílé Diamond White.

Nečekaně široká ja paleta možností, jak dodat autu trochu závodnější vzezření. Nebudeme to tu vypisovat vše, nicméně u kusu, který jsme měli na test byl akční Paket Sport – sportovní rozšíření předního a zadního nárazníku, sportovní boční lemy prahů, spodní kryt předního nárazníku, černá ochranná fólie zadního nárazníku, chromovaná koncovka výfuku, textilní koberce. Cenovka je ve srovnání s příplatky za podobné pakety u konkurence překvapivě příznivá a celá tahle paráda vychází na 22 990 korun.

Zdroj info: Mitsubishi.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články