PRÁCE 🧰

Lidé v Olomouci získají dva sdílené elektromobily s jistým nabíjením a parkováním

12. 5. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Sdílená auta jsou v současné době velmi oblíbená. Snadno totiž vyřeší problém s přepravou. V Olomouci to budou mít lidé ještě jednodušší, ke sdílení budou nově dva elektromobily.

Dacia Spring

Flotila sdílených vozů se totiž rozrostla o elektromobily Dacia Spring. Pro vypůjčitele se tak otevírá možnost ve městě vždy zaparkovat a nabít u dealera a ještě k tomu využívat bezemisní auto.

Cílem projektu, na kterém pracuje automobilka Renault-Dacia, sdílená auta společnosti Autonapůl a dealer Auto Kubíček, je možnost nabídnout lidem dostupné elektromobily a zároveň šetřit místo ve městě. Podle statistik totiž jedno sdílené auto dokáže nahradit 15 těch v soukromém vlastnictví.

Navíc sdílené elektromobily jsou jednou z možností, jak se veřejnost může seznámit s provozem auta na baterky. Třeba to pomůže i někomu, kdo se teprve rozhoduje nad tím, že by svůj spalovák vyměnil za šetřivější elektromobil. Očekává se, že se model Spring stane oblíbeným sdíleným autem, v Brně totiž patří k těm nejoblíbenější rovněž malý elektromobil a to Renault Zoe

Zdroj info: Autonapůl.
Zdroj médií: Tomáš Devera.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články