PRÁCE 🧰

Letní směs do ostřikovačů si lze vyrobit snadno doma. Co budete potřebovat?

2. 4. 2021 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o kapalině do ostřikovačů Výroba směsi do ostřikovačů Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

V současné době člověk přeci jen trochu kouká na to, co si koupí a co ne. Sice pětilitrové balení letní směsi do ostřikovačů není závratně drahé, ale my přeci jen rádi ušetříme. Pojďme se podívat na domácí návod na přípravu kapaliny pro ostřik autoskla.

Domácí směs do ostřikovačů - návod na výrobu

Články na téma letní směs do ostřikovačů:

  1. Nejlepší letní směs do ostřikovačů
  2. Jak vyrobit letní směs do ostřikovačů - právě čtete
  3. Test vody do ostřikovačů

Zima nás brzy definitivně opustí, a tak se místo zašpiněného čelního skla od sněhu a brečky od kol automobilu jedoucího před námi, začne objevovat hmyz. Samozřejmě pro lepší viditelnost je potřeba mít čisté sklo. Toho se docílí pomocí tekutiny v ostřikovačích, kterou po skle rozetřou stěrače. Ta je buď zimní (s alkoholem) nebo letní. Kolikrát si ale můžete všimnout, že ať stříkáte jak stříkáte, sklo stále není čisté. Je třeba tedy vyzkoušet více druhů letních směsí, než naleznete opravdu tu účinnou. A jednou z takových by mohla být i ta po domácku vyrobená. Jen musíte počítat s ne zrovna vábivou vůní.

Letní kapaliny do ostřikovačů v nabídkách e-shopů

Návod na výrobu letní kapaliny do ostřikovačů

Pokud patříte do skupiny lidí, kteří rádi doma něco vyrábějí a to nejen za účelem šetření, pak čtěte dál. Na výrobu kouzelné tekutiny bude potřebovat v případě letní směsi pouze dvě věci.

  • Ocet - koupíte v obchodě za zhruba 15 korun, pokud si počkáte na akci tak klidně za 9 korun; můžete použít klidně i ten jablečný, ale ten je přeci jen o něco dražší
  • Destilovaná voda - 5 litrů lze koupit okolo 50 korun

Tyto dvě suroviny se míchají v poměru 1:1. Vodu používejte určitě a jedině destilovanou, protože obyčejná voda z kohoutku může mít různou tvrdost a pokud by taková směs dostříkla někam na lak vozidla, mohl by se tam vytvořit nevzhledný flek, který jde velmi obtížně dolu. Octový zápach můžete mírně potlačit pár kapkami voňavého esenciálního oleje.

Z internetových diskuzí jsme ale zjistili ještě jiný způsob, jak můžete letní směs namíchat. Jeden z uživatelů radí smíchat vodu (opět destilka), šampon a trochu lihu. Ale u tohoto pozor, protože přemíra šamponu nebo saponátu vám připraví akorát tak mýdlovou párty než účinný prostředek pro mytí čelního skla. Dávejte si také pozor, aby měl šampon neutrální PH.

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články