PRÁCE 🧰

Legendární Peugeot 204 Coupé se představí na Tour Auto 2022

27. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Automobilka Peugeot druhým rokem podporuje závod Tour Auto, jehož začátek letos vychází na 25. dubna a jede se pět dní.

Že půjde o ojedinělý závod potvrzuje především automobil, startovní číslo 45, který se postaví na startovní čáru francouzského závodu. Pilotovat ho bude Francois Allain a Nicolas Guenneteau. A o jaké auto tedy jde? Jedná se o legendární kupé Peugeot 204. Vůz se nejvíce proslavil v 70. letech jako rallyový speciál. Naštěstí existují lidé, jejichž srdce bije pro to mechanické a auto tak mohlo projít nákladnou a pečlivou renovací.

Následně se objevilo v pořadu Vintage Mecanic a stalo se televizní celebritou. Ostatně i sama posádka je svým způsobem výjimečná, neboť za volant usedne motoristický novinář a moderátor Francois Allain. Ten mimo jiné založil Klub Peugeot 204 a 304. Dvojici doplní Nicolas Guenneteau, který je pro změnu uznávaným restaurátorem automobilů.

Loni kupé Peugeot 204 oslavilo 45. výročí titulu vicemistra Francie v regionálních rallye, které získal v roce 1976 a letos ho čeká další podobná oslava. Na letošní startovní čáru se postaví se svou původní výbavou i příslušenstvím, které se díky šetrné renovaci podařilo zachovat.

Je to velká vzácnost, neb podobných kousků modelu se dochovalo na světě už jen pár. Mimo jiné se Peugeot 204 se v roce 1971 zúčastnil automobilové soutěže Tour de France v kategorii 3GT. Díky svým jízdním vlastnostem a na svou dobu inovativní technologii se v celkovém pořadí umístil na slušném 49. místě. Jaké budou letošní úspěchy, se dozvíme již za pár dní!

Zdroj info: Peugeot.
Zdroj médií: Peugeot.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články