PRÁCE 🧰

Kde se dozvědět o dopravní situaci a nehodách v Praze

16. 3. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hlavní město je přímo magnetem na dopravní nehody. Tu se někdo ťukne, tu se někdo zase srazí. Navíc velkým strašákem jsou i tramvaje, kdy řidiči často neví, kdo má přesně přednost. Chvilka nepozornosti a náhle ani nevíte, kam volat na pojišťovnu.

Nehody a aktuální dopravní situace v Praze

Články na téma aktuální dopravní nehody v Česku:

  1. Aktuální dopravní nehody na Vysočině
  2. Aktuální dopravní nehody Olomouc a okolí
  3. Aktuální dopravní nehody Pardubice a okolí
  4. Aktuální dopravní situace a info online
  5. Nehody a aktuální dopravní situace v Praze - právě čtete

Člověk, který do Prahy často nejezdí, by mohl ocenit, že může zaparkovat na odstavných parkovištích (P+R) a pak už se bezpečně vydat do centra pomocí MHD. Pražští a jiní řidiči jsou totiž dosti agresivní a leckdy si člověk ťuká na čelo, jací blázni mohou vlastnit řidičský průkaz.

Hlavně ti, kteří nejsou zvyklí na tunely - kde mohou zažívat klaustrofobické stavy - a dále na souběžnou jízdu s tramvajemi, by si měli dobře rozmyslet, jakým způsobem se po městě vydají. Ale chce to jen pár tréninku a stanou se z vás ostřílení řidiči.

Nicméně, když už se něco v Praze stane, je dobré se takovým nehodám vyhnout. Není totiž nic horšího, než když pospícháte na důležitou schůzku a zaseknete se v koloně, protože se na cestě stal karambol. Jakmile totiž nemáte, kde sjet, nevyhnete se ani tomu zdržení, které není zrovna prvoplánové.

Co se mi osvědčilo?

Sama v Praze žiji a někdy je to vážně o nervy. Když musím někde být na čas a je to důležité, pak si dávám časovou rezervu a i tak je to někdy o minuty. Nicméně jezdím podle aplikace Waze, kde se krásně zobrazují aktuální dopravní informace - od práce na silnici až po vážnější nehody. K zobrazení jsou také kolony - od tmavě červených, u kterých víte, že se jim fakt musíte vyhnout až po upozornění na předměty na vozovce nebo ledovka.

Podle ankety mezi přáteli je aplikace opravdu spolehlivá a používá ji většina z nich. Ti kdo ne, tak se spoléhají na vestavěné navigace přímo v autech a minimum z nich používá pak mobilní navigace, které jsou běžnou součástí chytrých telefonů.

Kde ještě hledat aktuální informace?

Mimo již zmíněnou aplikaci, se můžete podívat na následující stránky, které informují o dopravních komplikacích na vozovce:

  • TSK Praha - webová stránka, kde máte všechny informace hezky a přehledně, zobrazuje se také stupeň dopravy avšak je to na používání doma, nikoli za volantem, kdy je potřeba se věnovat především jízdě
  • Pražský Patriot - opět hezky zpracovaný obsah dopravních informací na jednom místě, včetně volných míst na parkovištích P+R v Praze
  • ÚAMK - méně přehledná mapa, kde si sami musíte vytipovat místa uzavírek, případných dopravních nehod
  • Nebrzdi - mapa, která zobrazuje aktuálně sjízdné silnice dle barevného provedení, a v seznamu také vyjíždějí informace o dopravní situacích v pražských ulicích

Zdroj info: Wikipedie, zkušenosti autora.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články