PRÁCE 🧰

Jaká je konkurence Fordu Fusion?

12. 6. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Díky rozmanitým vlastnostem Fordu Fusion je hledání jeho konkurence poměrně náročná disciplína. Naštěstí je trh s ojetinami dostatečně rozmanitý, takže se nám nakonec podařilo najít auta, která mohou být jeho konkurencí. Pojďme se na ně podívat.

Ford Fusion - konkurence

Články na téma Ford Fusion:

  1. Ford Fusion – rozměry
  2. Ford Fusion – motorizace
  3. Test ojetiny: Ford Fusion – do smrti pracující automobil
  4. Ford Fusion – konkurence - právě čtete

Ford Fusion je tak trochu autem pro všechno. Na základech Fiesty se Fordu povedlo udělat vůz, který potěší štědrým vnitřním prostorem, díky lehce vyššímu podvozku se nezalekne ani polní cesty, a navíc si s odstupem času drží vynikající spolehlivost i nízké náklady na údržbu. Prostě ojetina jak má být a na inzertních serverech je to znát. Fusion se vyráběl mezi lety 2002 a 2012, takže už je to docela staré auto. Přesto si většinou drží svou cenovku – v bazarech se pohybuje mezi třiceti a sto třiceti tisíci. Kromě toho se často jedná o kusy s velmi malým nájezdem. Pro zákazníky to je právě kombinace vlastností městského MPV a lehce přizvednutého podvozku, která Ford Fusion dělá atraktivní. Jaká je tedy jeho konkurence?

Suzuki SX4 a Fiat Sedici

Tato dvojčata jsou svou filozofií Fusionu opravdu blízko. Jsou o pár let mladší a myšlenku vzít platformu hatchbacku, zvednout mu podvozek a nafouknout kabinu dotáhla prakticky k dokonalosti. Ne nadarmo se říká, že to je právě tahle dvojka, která nejlépe pochopila, co to vlastně pojem „crossover“ znamená. Podobně jako v případě Fusionu tu nečekejte zázraky pod kapotou nebo v interiéru. Na to tahle auta opravdu stavěna nebyla. Jejich úkolem je totiž sloužit. Napořád.

Suzuki SX4

Jednoznačnou volbou pohonu je benzinový motor. V tuzemsku se prodávala patnáctistovka a šestnáctistovka, oboje bez přeplňování. Žádní trhači asfaltu to nejsou, ale s trochou nadsázky lze říct, že jsou nerozbitné. Velkým lákadlem může být i verze s pohonem všech čtyř kol. Dvojice Suzuki SX4 a Fiat Sedici má určitě svou kvalitu. Kvality si jsou ale vědomi i majitelé, kteří se svých vozů jen velmi zřídka zbavují. Když už se tedy některý z modelů objeví v bazaru, počítejte minimálně s částkou 90 000 korun.

Nabídka ojetých vozů Suzuki SX4

Suzuki Ignis

Jestliže se předchozí dvojka Fusionu svým pojetím blížila, tak Ignis je doslova jeho klon. Jenomže Suzuki přišlo s tímto konceptem o něco dříve než Ford. Do našeho výběru se dostala druhá generace, která se vyráběla v letech 2001 až 2008. Oproti Fusionu je Ignis o něco menší, počítejte tedy s menším prostorem. Na druhou stranu se ale Ignis více blíží SUV. Má ještě vyšší světlost podvozku a taktéž pro něj byl dostupný pohon všech kol.

Suzuki Ignis

Z pohledu motorizací se zaměřte na benzinovou třináctistovku. S autem umí být svižná a je mimořádně spolehlivá. Větší patnáctistovka už tak moc nedává smysl a nafťákům se raději rovnou vyhněte. Zbytek auta je maximálně jednoduchý, takže vydrží dalších dvacet let bez větších problémů. Horší to je s dostupností Ignisu v bazarech. Je jich žalostně málo a ceny se pohybují od 70 000 korun nahoru.

Inzeráty ojetých vozů Suzuki Ignis

Honda Jazz

Nyní trochu z jiného soudku. Honda Jazz hraje především na notu MPV, která však Fusionu také není cizí. Pokud ale hledáte vyloženě praktické auto a na „terénních“ schopnostech vám nesejde, tak je první generace městského „mpvéčka“ ideální alternativou. Jazz má nadprůměrně prostorný interiér, který je navíc výtečně odhlučněný. K tomu se chlubí dobrou odolností při nárazu. O spolehlivosti asi nemá moc cenu diskutovat. Je to přece Honda.

Honda Jazz

Pod kapotou můžete mít benzinovou dvanáctistovku nebo čtrnáctistovku. Obě motorizace jsou přiměřeně výkonné a především úsporné. Za dobrý servis se vám odvděčí skvělou spolehlivostí. Ani Honda Jazz není v bazarech zrovna častým úkazem. Když ale nějakou naleznete, připravte si částku 85 000 a výše.

Inzeráty ojetých vozů Honda Jazz

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Radim Krejčík, Suzuki, Honda.

Fotogalerie (4 fotek)

Podobné články