PRÁCE 🧰

Koberce do auta - efektivní vyčištění

21. 7. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Autokosmetika, autodoplňky a mytí auta Mytí a čištění auta

I v případě, že nepatříte k těm, kteří nesnesou ve svém autě ani smítko a pucují vůz po každé jízdě, jistě oceníte, že váš plechový miláček nevypadá jako smetiště a třeba i hezky voní. A tak je potřeba ho jednou za čas vyčistit. A to pěkně od autokoberců.

Jak vyčistit autokoberce

Jak vyčistit autokoberečky?

Autokoberce jsou jednou z částí interiéru, která se zašpiní nejrychleji. A to hlavně v době, kdy je venku mokro a blátivo. I když se budete snažit boty před nástupem do vozu očistit jak jen to půjde, stejně na nich nějaké nečistoty zůstanou. Ty pak bude třeba dostat z autokoberečků pryč.

Největších nečistot se zbavíte pravidelným klepáním koberečků. Jednou za čas bude ale potřeba důkladnější očista. Před samotným čištěním vyndejte koberce z auta. Prvním krokem pak bude důkladné vyluxování suchých nečistot. Nejlépe průmyslovým vysavačem, který má mnohem lepší výkon než klasické vysavače určené do domácnosti. Pokud ve voze převážíte domácí mazlíčky, budete potřebovat i speciální hlavici s rotačními kartáči, které zvířecí chlupy zachytí. Dobré je samozřejmě pořádně vysát i prostory pod koberečky.

Poté můžete přikročit k mokrému čištění. Na povrch koberečků nejprve naneste speciální čistič. Ten nechte několik minut působit. Díky tomu se uvolní usazené nečistoty a půjdou lépe odstranit. Pak už můžete koberce vyčistit pomocí tepovače. Pokud doma tento přístroj nemáte, můžete si ho na potřebnou dobu půjčit. Tato investice se vám jistě vyplatí. Díky tepovacímu vysavači budou perfektně čisté nejen autokoberce, ale i další textilní části vozu.

Když se vám do čištění koberečků v autě nechce

Pokud se vám do čištění autokoberců moc nechce, můžete mít vyhráno v případě, že máte doma odrostlejší děti. Ty se, za drobný příplatek je kapesnému, na čištění jistě vrhnou. V ostatních případech vám nezbyde než objednat čištění koberců v autě u specializované firmy. Tam sice necháte částku podstatně vyšší, ale můžete se těšit na maximálně čisté autokoberečky a pokud objednáte kompletní služby, tak i kompletně nablýskaný a voňavý interiér.

Zdroj médií: everypixel.

Podobné články