PRÁCE 🧰

Jak se natáčí bondovky? Je to věda!

30. 9. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Aston Martin

Filmy s Jamesem Bondem jsou vždy doplněny o skvěle natočené honičky s rychlými auty. Jenže jak takovou honičku natočit, aby to na plátně vypadalo co nejlépe?

Jak se natáčí bondovky? Je to věda!

Na jihu Itálie probíhá natáčení akční scény z připravovaného filmu No Time to Die. A jednomu fanouškovi se podařilo zachytit pár fotografií, na kterých je vidět, že takové natáčení je docela náročné.

Honička Aston Martinu s Jaguáry

V hlavní roli je Aston Martin DB5, který je pronásledován dvojicí Jaguárů XF a chvíli i motocyklem. První ale jede kompletně černé SUV od Mercedesu, které má na stabilizovaném a otočném rameni zavěšenou kameru. A proč je Mercedes celý tak matně černý? Vysvětlení je jednoduché - matná černá odráží minimum světla a minimalizuje se tak riziko, že se bude odrážet třeba na předním skle Aston Martinu.

Vše sleduje ze vzduchu vrtulník

Další, statické kamery snímají honičku po cestě a nad tím vším létá vrtulník, který má zvláštní kouli, která rovněž ukrývá stabilizovanou kameru. Do toho se na scéně občas objevují pyrotechnické efekty, patrně simulující střelbu a samozřejmě kompars.

Je to rozhodně zajímavá podívaná, navíc doplněná o parádní zvuk Aston Martinu, který se v úzkých uličkách krásně rozléhá.

 

Zdroj médií: youtube.

Podobné články