PRÁCE 🧰

Jaguar XE a XF budou nově v provedení 300 SPORT

4. 5. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Britská automobilka nově zákazníkům nabídne rozšířenou variantu 300 SPORT pro modely XE a XF. Zároveň do celé modelové řady integruje funkci navigace what3word.

Nová verze se vyznačuje výrazným a osobitým designem, což potrhuje Black Pack, jehož součástí je černá kontrastní střecha, zatmavená skla a decentní zádní spoiler. Jak už je zvykem, ani interiér nebude trpět na nedostatky. Obložení a lesklé kovové pedály jsou toho jen důkazem.

Verze 300 SPORT budou nabízeny výhradně se zážehovým čtyřválcem Ingenium, který dosahuje výkonu 300 koní a má točivý moment 400 Nm. Z nuly na 100 km/h lze docílit za 5,9 sekund (sedan to dokáže za 6,1 sekundy). Model XE bude osazen 20palcovými koly v saténově tmavě šedé barvě s diamantovým povrchem. Sedan, tedy model XF, bude mít podobná kola. Bude se jednat o výrazný design s pěti dělenými paprsky ve dvou povrchových úpravách.

Barvu karoserie si budou moci zákazníci navolit dle svého. Ve výběru jsou například pastelové a metalické odstíny. Interiér bude rovněž prémiově zpracovaný a nabídne luxusní prvky jako je třeba obložení Monogram Aluminium. Do multimediálního systému Pivi Pro je nyní integrována funkce navigace what3words. Nabízí alternativu k zadávání cílů pomocí poštovních směrovacích čísel.

Oba modely v nové variantě poskytnout řidičům vynikající výkon a agilitu. Jsou vybaveny zavěšením kol s dvojitými příčnými rameny vpředu a víceprvkovým zavěšením Integral Link vzadu. Díky systému Configurable si budou moci zákazníci přizpůsobit nastavení řízení, podvozku i hnacího ústrojí dle svých preferencí. 

Zdroj info: Jaguar.
Zdroj médií: Jaguar.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články