PRÁCE 🧰

Hyundai začne testovat autonomní taxi postavené z Ioniqu 5

7. 9. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Budoucnost v podobě aut, která se budou řídit sama, věští mnoho automobilek. Nemusí být ani tak vzdálená - Hyundai začne s reálnými testy za dva roky.

Ioniq 5 je parádní elektromobil, který představuje v podstatě špičku mezi auty na baterky s ještě relativně přijatelnou cenovkou. A baterie by nemusely sloužit jen pro pohon, ale i pro řadu senzorů, radarů, lidarů a kamer. Přesně to automobilka Hyundai udělala a ověsila Ioniq vším potřebným.

Auto tak může teoreticky jezdit samo a spoléhat přitom bude na 30 nejrůznějších senzorů. Za pomoci strojového učení tak data poslouží k neustálému zlepšování technologie. Vůz se stane součástí flotily Lift, což je firma poskytující taxi služby. Cestující budou schopni s vozem komunikovat prostřednictvím rozhraní za tímto účelem vyvinutého (patrně nějaký dotykový displej), ale zatím se neví, jestli bude alespoň ze začátku za volantem i řidič, který by v případě nouze zasáhl. Bližší informace se jistě do roku 2023, kdy má dojít k reálnému nasazení, dozvíme.

Zdroj médií: Hyundai.

Podobné články