PRÁCE 🧰

Hyundai řeší v USA problém - nová auta smrdí po česneku

2. 11. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Tenhle problém se naštěstí Evropy netýká. Hyundai Palisade se totiž u nás neprodává. V tomto případě to lze svým způsobem považovat za výhru.

Hyundai Palisade se řadí k takovým těm v USA velice oblíbeným velkým SUV s luxusní výbavou, kterými takzvané "soccer-moms" rozvážejí děti do škol a na kroužky. Od auta téhle kategorie by asi člověk čekal, že po pořízení bude vonět hezky novotou. Omyl.

Automobilku totiž už kontaktovala řada zákazníků, kteří si stěžují na nesnesitelný zápach v interiéru. Problém se má týkat zejména výbav, které zahrnují sedadla čalouněná kůží, což by mohlo naznačovat, který materiál je na vině.

Zápach popisovaný jako hodně dlouho nošené ponožky, česnek nebo dokonce "něco hnijícího a rozkládajícího se" však, zdá se, spouští vyšší teploty, případně sluneční svit. Vyskytuje se totiž zejména ve dnech, kdy je venkovní teplota zhruba 30°C a výše.

Automobilka uznala chybu a v současné době údajně pracuje na řešení. A máme trochu obavy, že to nebude jednoduché. Buď bude mít podobu chemické cesty, tedy aplikace něčeho na materiály v interiéru, nebo se budou "smradlavé" povrchy muset kompletně vyměnit. Tak jako tak to vypadá na svolávačku.

Zdroj médií: Flickr.

Podobné články