PRÁCE 🧰

Hyundai Nexo překonal rekord v dojezdu na jednu nádrž

18. 5. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Hyundai

Vodíkový pohon je do budoucna zajímavá, ale v reálu bohužel ne až tak ekologická alternativa k fosilním palivům. Průkopníkem je v tomto směru Toyota a Hyundai. Druhá jmenovaná automobilka ukázala, že dojezd nebude představovat závažnější překážku.

Oficiální dojezd Hyundai Nexo je 666 kilometrů na jednu nádrž, přičemž naplnění nádrže zabere do pěti minut. Nový rekord vytvořil australský jezdec Brendan Reeves, který se vydal s Nexem z Melbourne. Vydal se do vnitrozemí, mimo jiné projel i přírodními kulisami filmu Mad Max 2 a palivo mu došlo až za motelem Eldee Station. V tu chvíli mu na ukazateli svítila ujetá vzdálenost 887,5 kilometrů.

Tím došlo k překonání předchozího rekordu, který držel slavný vzduchoplavec Bertrand Piccard. Rovněž za volantem Hyundai Nexo. Zajímavé je, že ujetá vzdálenost při novém rekordu byla dle GPS jednotky na palubě vozu 903,4 kilometrů, ale oficiálně je rekord uznán na hodnotu, co naměřil palubní počítač. Jízda trvala 13 hodin a šest minut, průměrná rychlost byla 66,9 km/h.

Zdroj médií: Hyundai.

Podobné články