PRÁCE 🧰

Hranice 40 korun prolomena. Nafta je dražší než benzín

4. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Válečný konflikt i oslabující koruna tlačí ceny pohonných hmot k rekordním výšinám. Plošné ceny paliv za poslední týden skokově narostly. Výrazně podražila i nafta.

Smutným faktem je, že drahé pohonné hmoty nejsou už běžnou záležitostí jen na čerpacích stanic kolem dálnic. Na mnohých čerpačkách ve městě i mimo něj lze narazit na ceny okolo 43 korun. Což je zhruba o 1,50 korun víc než u benzinu.

Během včerejšího dne se cena ropy přiblížila ke 120 dolarům za barel. Navíc i česká měna dále oslabila vůči dolaru na úroveň 23 korun. Příčina je jasná a to ruská agrese vůči Ukrajině. Ceny pohonných hmot jsou tak nejvyšší v historii. Pokud vývoj války nebude příznivější, zdražení bude pokračovat dál. Dle prognóz by se ceny mohly v blízké době vyšplhat i na 50 korun za litr.

Na konec ale jedna pozitivní zpráva. Včerejší střemhlavý růst cen ropy na burze alespoň dnes nepokračuje. Cena chvílemi i klesá k hranici 110 dolarů za barel. Co bude dál, je tak trochu ve hvězdách, jisté je, že nikomu z nás se to ale líbit nebude.

Zdroj info: Axigon.
Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články