PRÁCE 🧰

Ford plánuje sedm nových modelů a sází přitom na elektromobily

15. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Ford

Ford se rozhodl pro plně elektrickou budoucnost v Evropě. Do roku 2024 proběhne restrukturalizace značky a rovněž nabídne zcela novou generaci sedmi osobních a užitkových vozů s čistě elektrickým pohonem.

Informace navazují na nedávnou zprávu o založení organizační jednotky Ford Model e. Tato skupina bude pouze navrhovat a vyrábět vozy na čistou elektřinu. Zároveň bude spolupracovat s Ford Pro, což je organizace specializující se na užitková auta. Obě jednotky se stanou důležitým mostem pro budoucnost značky v oblasti elektromobility.

S rozšířením nabídky palety elektrických vozů se počítá s tím, že se do roku 2026 prodá až 600 000 automobilů. V tomto trendu prodejů by značka ráda pokračovala i do budoucna. Podle Stuarta Rowley, předsedy představenstva Ford of Euroba, je pro Ford směřování k plně elektrické budoucnosti naprostou nutností. 

Jde také o naléhavou potřebu větší péče o naši planetu, pozitivní přínos pro společnost a snižování emisí v souladu s Pařížskou dohodou. Všechny cesty vedou k jedinému cíli, kterým je výrazné snížení uhlíkatých emisí. Do roku 2035 by značka ráda nabízela pouze vozy s nulovými výfukovými emisemi.

Řada nových elektromobilů má přijít do roku 2024. Příští rok začne výroba nového elektrického crossoveru střední třídy, stávající model Puma se za dva roky bude vyrábět v elektrické verzi a posledním osobním elektromobilem bude zatím neznámý model, který bude uveden za dva roky. V případě užitkových aut se zelektrifikují modely Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Courier a Tourneo Courier.

Zdroj info: Ford.
Zdroj médií: Ford.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články