PRÁCE 🧰

Elektromobily a hybridy od značky Volkswagen - jaké jsou v nabídce?

2. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Elektromobilita Rádce motoristy Vše o elektromobilitě Vše o elektromobilech Vše o hybridech Výběr elektrického auta Nabídka elektrovozů automobilek Výběr hybridního auta Nabídka výrobců hybridů Volkswagen

Na hodně rozjetý vlak elektromobility velmi sebevědomě nastoupil i Volkswagen. Nabídka automobilky je tak na vozy s elektromotory vcelku bohatá.

Elektromobily a hybridy Volkswagen, ze kterých vybírat?

Články na téma elektro a hybrid auta od známých automobilek:

  1. Elektromobily a hybridy Volkswagen, ze kterých vybírat? - právě čtete
  2. Elektromobily a hybridy od značky Audi

Hybridní vozy Volkswagen

Prakticky většina portfolia VW je nějakým způsobem elektrifikována. Základem jsou benzinové jednotky 1,4 TSI a 1,5 TSI. Větší jedenapůlka se dělá i jako mild-hybrid a v takovém případě je označena 1,5 eTSI. Elektromotor pomáhá s rozjezdy, ale sám o sobě nemá takovou sílu, aby zvládal autem pohybovat samostatně.

U čtrnáctistovky je to jiná písnička. S elektromotorem je značena 1,4 TSI eHybrid nebo jako 1,4 TSI PHEV. V každém případě se dá vůz s těmito motory připojit do zásuvky, nabít a následně zvládne ujet dle Volkswagenu až 80 kilometrů čistě na baterie (např. Golf dle NEDC normy). Zmíněné motory najdeme v modelech Golf, Passat, Arteon a Tiguan.

Čistě elektrické vozy Volkswagen

Před příchodem čistokrevných elektromobilů na platformě MEB měl Volkswagen jako "hlavní" elektromobil elektrický Golf. Pak měl přijít model ID.3, jenže jeho začátky byly dost rozpačité. Nedařilo se auto dokončit a i po zahájení dodávek těm, co si ho předobjednali, nebyl plně hotový software, který se následně dodělával doslova za pochodu.

Volkswagen ID.3

Nyní už je situace lepší a ID.3 tvoří takový "entry level" elektrické nabídky VW. Cena začíná na 1 228 900 korunách za základ s akumulátorem o kapacitě 58 kWh. To vystačí na dojezd 424 kilometrů.

O něco větší a spíše "rodinný" je ID.4. Tady už hovoříme spíše o crossoveru. V základu je Volkswagen ID.4 za 1 344 900 korun a 77kWh baterií, což znamená teoretický dojezd až 512 kilometrů. Komu je to málo, může sáhnout po novince Volkswagen ID.5, která začíná na 1 431 900 korunách rovněž se 77kWh akumulátorem.

Volkswagen ID.4

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články