PRÁCE 🧰

Dovolenkový speciál: Do Polska s Portálem řidiče

19. 5. 2023 1 min. čtení diskuze (3) Aktuality

Polsko se mezi Čechy stává čím dál více populárnější destinací pro letní dovolenou, nejen proto, že kvůli přechodu Chorvatska na euro se jedná o nejekonomičtější a zároveň nejkratší možnost, jak se dostat k vytouženému pobřeží. Pro naše čtenáře připravujeme sérii článků, ve které pokryjeme právě cestování k moři do Polska i další aspekty s cestou spojené.

Dovolenkový speciál: Do Polska s Portálem řidiče

Články na téma dovolenkové speciály:

  1. Do Chorvatska s Portálem řidiče
  2. Do Polska s Portálem řidiče - právě čtete
  3. Do Itálie s Portálem řidiče

V našem polském speciálu se zaměříme na varianty cesty k moři do Gdaňsku. Podíváme se na náklady s cestou spojené, což znamená především palivo a dálniční poplatky, a porovnáme možné varianty a možnosti. Ukážeme si, kde má smysl šetřit a kde se to naopak moc nevyplácí.

Do Polska pojedeme Dacií Sandero, která je ekonomickou variantou vozu a vystihuje i cíl naší destinace – cenově dostupná dovolená pro každého. Vše samozřejmě budeme dokumentovat a následně popisovat v článcích, upozorníme na určitá specifika, týkající se Polska, a poradíme, jak se na samotnou cestu nejlépe připravit. Stranou nezůstanou ani rady a tipy na cesty, různé zajímavosti a v neposlední řadě se podíváme i na ceny v restauracích a obchodech.

Přihlásit k odběru

Všechny texty vám budeme pravidelně dávkovat, k obsahu se nejjednodušeji dostanete přes náš speciální „polského newsletteru“. Oceníme i vaše nápady a podněty – pokud vás napadá něco, co byste rádi věděli nebo na co bychom se měli zaměřit, pište do komentářů zde pod článkem.

Do Polska s Portálem řidiče Začít odebírat dovolenkový speciál - desktop

Zdroj info: Redakce.
Zdroj médií: Depositphotos.
[email protected], 19. 6. 2023 18:56
Doporučuji napsat článek na rozdíly v pravidlech na silnici v Polsku, hlavně předjíždění zprava, běžná rychlost ve městě a zvlášť na vesnici- 50 to není, přednosti tramvají při odbočování, otáčení se na křižovatce bez semaforů, s normálními semafory a semafory se směrovou šipkou, řazení se do pruhů před kruhovým objezdem s více pruhy- bez šipek na silnici, turbokruháče+ podle mně nejdůležitější, ROZEPSAT DO DETAILU polskou specialitu- "pseudokruhové" objezdy ve tvaru čtverce či obdélníku, většinou řízené semafory, někdy v kombinaci s tramvajemi. V ČR jsem se s tímto typem "kruháče" nikde nesetkal, jízda poprvé po tomto "kruháči" může být pro Čecha nebezpečná. Doporučuji každému najít na internetu. Dále povinná výbava + v případě, že jedeme půjčeným autem povinnost vypsat s vlastníkem auta povolení - Upoważnienie do korzystania z pojazdu.
[email protected], 19. 6. 2023 19:54
Ještě bych probral vyhýbání se na křižovatce levými i pravými boky a kdy je lepší jednotlivé způsoby použít.
Jakub Mokříš, 20. 6. 2023 8:58
Dobrý den, díky za námět, zvážíme a případně napíšeme doplňující článek!

Podobné články